ΟΤΕ -Deutsche Bank: Τιμή στόχος τα 12,50 ευρώ και σύσταση buy

23:00 6/8/2015 - Πηγή: BankWars

Αμετάβλητες διατηρεί η Deutsche Bank την τιμή στόχο στα 12,50 ευρώ και τη σύσταση buy για τη μετοχή του ΟΤΕ, σχολιάζοντας στη σχετική έκθεσή της “ΟΤΕ Q2 – Greece continues to improve with solid KPIs”, τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 ο οργανισμός.

Όπως διαπιστώνει η γερμανική επενδυτική τράπεζα,
τα οικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ για το δεύτερο τρίμηνο αναδεικνύουν βελτίωση των επιδόσεων στην ελληνική αγορά, καθώς και διατήρηση των πιέσεων – σε όρους ανταγωνισμού – στη ρουμανική αγορά. Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 διαμορφώθηκαν στα 47,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34,5% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της χαμηλότερης κερδοφορίας EBITDA.Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης και κόστη αναδιοργάνωσης, διαμορφώθηκαν σε €644,4 εκατ. το Β’ τρίμηνο του 2015, αυξημένα κατά 3,9% σε σχέση με το Β’ τρίμηνο του 2014. Η αύξηση αυτή οφείλεται στα υψηλότερα κόστη κατασκευής σχετικά με το έργο για την επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές και στην αύξηση στα κόστη διασύνδεσης από υψηλότερη κίνηση στη Ρουμανία και την ΟΤΕ Globe. Το κόστος προσωπικού μειώθηκε κατά 3,9% σε επίπεδο Ομίλου.Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, τα υψηλότερα κόστη προσωπικού οφείλονται στην ενσωμάτωση των υπαλλήλων της OTE Plus και της Voicenet στον ΟΤΕ. Αυτή η αύξηση συμψηφίστηκε από τη μείωση στις αμοιβές τρίτων, καθώς και στα έξοδα συντήρησης και επισκευής. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, αναμένεται να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους προσωπικού πάνω από €30 εκατ. ήδη από το Β’ εξάμηνο του 2015.Η JP Morgan δίδει σύσταση neutral για τη μετοχή του ΟΤΕ.Σε σταθερή βάση κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, όπως επισημαίνει η JP Morgan, σε σχετική έκθεσή της.
Όπως αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε γενικές γραμμές τα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού κινήθηκαν εντός των προσδοκιών της, αναδεικνύοντας την ικανότητα της διοίκησης να διοικεί τον οργανισμό μέσα σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις.

Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 διαμορφώθηκαν στα 47,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34,5% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της χαμηλότερης κερδοφορίας EBITDA.
Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης και κόστη αναδιοργάνωσης, διαμορφώθηκαν σε €644,4 εκατ. το Β’ τρίμηνο του 2015, αυξημένα κατά 3,9% σε σχέση με το Β’ τρίμηνο του 2014.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στα υψηλότερα κόστη κατασκευής σχετικά με το έργο για την επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές και στην αύξηση στα κόστη διασύνδεσης από υψηλότερη κίνηση στη Ρουμανία και την ΟΤΕ Globe. Το κόστος προσωπικού μειώθηκε κατά 3,9% σε επίπεδο Ομίλου. Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, τα υψηλότερα κόστη προσωπικού οφείλονται στην ενσωμάτωση των υπαλλήλων της OTE Plus και της Voicenet στον ΟΤΕ. Αυτή η αύξηση συμψηφίστηκε από τη μείωση στις αμοιβές τρίτων, καθώς και στα έξοδα συντήρησης και επισκευής. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, αναμένεται να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους προσωπικού πάνω από €30 εκατ. ήδη από το Β’ εξάμηνο του 2015.
Keywords
Τυχαία Θέματα