Μ.Βρετανία – Εκλογές: Έχασε το στοίχημα η Τερέζα Μέι

07:47 9/6/2017 - Πηγή: BankWars

Θρίλερ και στις εκλογές της Μ.Βρετανίας.
Με καταμετρημένες 623 έδρες από τις 650, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 301 έναντι των Εργατικών που έχουν 255, ενώ 34 έδρες έχει πάρει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα και 10 το κόμμα DUP από την Ιρλανδία.

Συντηρητικοί 301
Εργατικοί 255
SNP 34
DUP 10
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 12
Αλλοι 11

Η τελική πρόβλεψη του BBC δίνει 318 έδρες στους Συντηρητικούς και 267 στους Εργατικούς ενώ για την αυτοδυναμία
απαιτούνται 326 έδρες. Επίσης το BBC δίνει 32 έδρες στους Σκωτσέζους και 11 στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.Οι Συντηρητικοί αναμένεται να κερδίσουν 315-325 έδρες, σύμφωνα με την εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Η Βρετανία χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας. Αν το το Συντηρητικό κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους τότε θα είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει τη σταθερότητα, υποστήριξε η Μέι στις πρώτες της δηλώσεις και τόνισε ότι οι προτεραιότητές της είναι να πετύχει μια σωστή συμφωνία για το Brexit και να κάνει το καλύτερο για τη χώρα με την ίδια αποφασιστικότητα.

«Οποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, η θετική μας εκστρατεία άλλαξε την πολιτική προς το καλύτερο», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.ΤΑ EXIT POLLS

Δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία το Συντηρητικό κόμμα της Τερέζας Μέι, με βάση τα exit rolls. Λαμβάνει 314 έδρες έναντι 266 εδρών του Εργατικού Κόμματος του Τζ. Κόρμπιν.

Την τρίτη θέση, σύμφωνα με τα exit polls, καταλαμβάνει το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) με 34 έδρες, ενώ ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (LIB DEM) με 14 έδρες. Τρεις έδρες κερδίζει το Κόμμα της Ουαλίας (PC) και μία έδρα οι Πράσινοι. Καμία έδρα δεν εξασφαλίζει το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ην. Βασιλείου (UKIP).

Τα exit polls πραγματοποίησαν η IPSOS Mori σε συνεργασία με την GFK για λογαριασμό του BBC, του ITV και του SKY.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll , αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα».

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Αποφασίζουν για την μετά – Brexit εποχή 46 εκατομμύρια πολίτες

Keywords
Τυχαία Θέματα