ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Το νεανικό Βέλγιο κέρδισε τη Ρωσία – Σούπερ Μιραλάς

Ο 19χρονος, Οριγκί, που είχε μπει αλλαγή στο 57′ ήταν ο άνθρωπος που «ξεκλείδωσε» τη ρωσική άμυνα στο 88΄ και με το «χρυσό» γκολ που πέτυχε χάρισε τη νίκη-πρόκριση στο Βέλγιο (1-0) για την φάση των «16» του Μουντιάλ. Η είσοδος του Κέβιν Μιραλάς στον αγώνα άλλαξε τα πάντα! Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού απελευθέρωσε

τον Αζάρ που ανέβηκε πολύ και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει ο «ήρωας». αν η εκτέλεση φάουλ στο φινάλε δε σταματούσε στο δοκάρι του Ακινφέεφ.

Η Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο, μετά το απ[οτέλεσμα αυτό, αντιμετωπίζει το φάσμα του αποκλεισμού.

Μέτριο ποιοτικά ήταν το παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά, με το Βέλγιο να έχει την ελαφρά υπεροχή, αλλά τη Ρωσία να είναι αρκετά απειλητική στις αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες του Βίλμοτς έφταναν με σχετική άνεση έξω από την περιοχή του Ακινφέεφ, αλλά εκεί είτε με λάθη στην τελική πάσα, είτε λόγω της σωστής αμυντικής τακτικής των Ρώσων, οι προσπάθειές τους έμεναν ημιτελείς.

Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, από την άλλη μεριά, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Μαρακανά» με στόχο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνά της κι από κει και πέρα με γρήγορες αντεπιθέσεις να ψάξει για το γκολ. Στο 44΄ οι Ρώσοι «άγγιξαν» την επιτυχία, αλλά ο Κοκόριν εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι απέτυχε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εστσένκο στο 81΄ έχασε νέα ευκαιρία για τους Ρώσους (σουτ άουτ από την περιοχή), ενώ στο 86΄ το Βέλγιο απείλησε για πρώτη φορά με το δοκάρι του Μιραλάς.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάλεν (32′ Βερτόνχεν), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (75′ Μιραλάς), Αζάρ, Λουκακού (57′ Οριζί)

Ρωσία: Ακινφέεβ, Κοζλόβ (62′ Γεστσένκο), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ (89′ Κερζακόβ), Κανουνικόβ, Σατόβ (83′ Τζαγκόεβ), Κοκόριν

Original article: ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Το νεανικό Βέλγιο κέρδισε τη Ρωσία – Σούπερ Μιραλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα