Μόνο για απιστία καταδικάστηκε από το Εφετείο ο Λαυρεντιάδης για τα δάνεια εκατομμυρίων της Proton Bank σε εταιρείες του

15:15 8/1/2021 - Πηγή: BankWars

Την καταδίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ κατηγορουμένων μόνο για “απιστία”, αποφάσισε μετά από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ετών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναφορικά με επισφαλή δάνεια περίπου 700 εκατ. ευρώ της Proton Bank. Πρόκειται για δάνεια που είχε χορηγήσει η PROTON BANK κατά την περίοδο 2010-11, και τα οποία φέρονται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη

Όμως

το Εφετείο, κατέληξε στην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων  από τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Συνολικά 34 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Proton Bank απαλλάχθηκαν με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου πλήρως από τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.

Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρόκειται να συνεχιστεί για τις 13 Ιανουαρίου καθώς όσοι καταδικάστηκαν έχουν ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Σύμφωνα πάντως με το πλαίσιο ποινής αυτή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 χρόνια κάθειρξη, είναι δε πολύ πιθανόν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά που θα μειώσουν αισθητά τις ποινές ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει το περασμένο καλοκαίρι  την ενοχή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη  και 26 προσώπων από τους  συνολικά 43 κατηγορούμενους για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης, της συνέργειας στην απάτη, της  απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Είχε δε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πρώην επικεφαλής της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μαζί με διοικητικά στελέχη της τράπεζας καθώς και στενούς συνεργάτες κατέστρωσαν και υλοποίησαν σχέδιο παράνομης άντλησης κεφαλαίων από την Proton.

Keywords
Τυχαία Θέματα