Μητσοτάκης: Καταθέτω άμεσα τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο – Καλώ τον Α.Τσίπρα να την ψηφίσει

09:14 1/5/2019 - Πηγή: BankWars

Τροπολογία με την οποία θα θεσπίζεται η μη μείωση του αφορολογήτου από 1ης Ιανουαρίου 2020 φέρνει άμεσα, με το άνοιγμα της Βουλής η Νέα Δημοκρατία.

Την είδηση αυτή έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη στον ΑΝΤ-1.

Ο Κ.Μητσοτάκης

καλεί την κυβέρνηση και τον κ.Τσίπρα να ψηφίσουν την τροπολογία εάν εννοούν όσα υπόσχονται προεκλογικά και “να πάνε μαζί να διαπραγματευτούν” με τους θεσμούς την κατάργηση της ψηφισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διάταξης που επέβαλε τη μείωση του αφορολογήτου από την αρχή του 2020.

—Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ θα καταθέσει και την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τον υπουργό Π.Πολάκη που επιτέθηκε στον ΑμΕΑ υποψήφιο ευρωβουλευτή κ.Κυμπουρόπουλο. “Ο κ. Πολάκης έχει πει “να βάλουμε 2-3 φυλακή για να κερδίσουμε εκλογές”, ότι θα θάψει δημοσιογράφους κάτω από τη γη. Η επίθεση στον Σ. Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πρόταση μομφής ήταν ηθική υποχρέωση για να επαναφέρουμε έναν κώδικα αξιών στην πολιτική”

—Δεν πρόκειται να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

—-Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη. Δεν τάζω κάτι που δεν μπορώ να το κάνω, δεν το αντέχει η οικονομία. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και ο συνταξιούχος, που θα δει το εγγόνι του να έχει δουλειά, δεν θα χρειάζεται να του δίνει τα 100 και τα 200 ευρώ για να ζει.

—“Σήμερα έχει χαθεί η ελπίδα από μία ολόκληρη γενιά. Φιλοδοξώ να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα από την κρίση. Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε. Οδήγησε τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση. Έχω το σχέδιο, τη βούληση, τη συνέπεια λόγων και έργων. Μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να τους πείσω ότι μπορώ να κάνω τα πράγματα καλύτερα. Έχουμε προτάσεις συγκροτημένες, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Αισθάνομαι απολύτως έτοιμος για τις ευθύνες, εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Έχω πει στα στελέχη μη ράψουν ακόμα υπουργικά κοστούμια. Τώρα, φοράμε στολή εργασίας”.

—“Έχω μιλήσει για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζόντια. Έχω μιλήσει για επενδύσεις και νέες θέσεις απασχόλησης. Όταν μιλάω για μείωση στα μερίσματα. Όταν μιλάω για την ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία, από το Περιστέρι και τη Δυτική Αττική. Όταν μιλάω για την ασφάλεια. Αυτό αφορά τους πολλούς ή τους λίγους; Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Αυτός που στο ευρωψήφοδέλτιό του φιγουράρει το όνομα του κ. Κόκκαλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερφορολόγησε, που τίναξε στον αέρα τη μεσαία τάξη. Καλώς τα παιδιά θα έλεγα. Μιλάω για μείωση των φόρων εδώ και τρία χρόνια”.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

«Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Δεν αναφέρομαι μόνο στον σαϊτοπόλεμο, αλλά και στις μπαλωθιές στην Κρήτη, που δεν είναι μια φορά τον χρόνο, αλλά συνέχεια. Είναι κάτι που συχνά συνδυάζεται με αλκοόλ και παράνομη οπλοχρησία. Πρέπει να σταματήσει. Είδαμε και το κοριτσάκι που δίνει αγώνα για να μείνει στην ζωή. Πρέπει να σκεφθούμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει το έθιμο με τον σαϊτοπόλεμο, όπως και αυτό με τον ρουκετοπόλεμο στην Χίο».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τον Δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την ΝΔ, «ήταν άστοχη η πρώτη δήλωση του κ. Νίκα, την διόρθωσε και δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα