Πρωτομαγιά 2019: Πού θα συγκεντρωθούν τα συνδικάτα - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό, σήμερα Τετάρτη 1η Μαΐου καθώς τα συνδικάτα πραγματοποιούν απεργία, συλλαλητήρια και εκδηλώσεις , τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 24 ώρες, λεωφορεία, τρόλει, ηλεκτρικός,

τρένα, προαστιακός (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργίας της πρωτομαγιάς.

Στάση εργασίας έως τις 9πμ θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό και τραμ ενώ την υπόλοιπη μέρα έως τη λήξη της βάρδιας θα λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο ο συρμός θα φθάνει έως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας καθώς δε θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία. Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.

Σημειώνεται ότι, λόγω της απεργίας, θα ματαιωθούν τα σημερινά βραδινά δρομολόγια της αμαξοστοιχίας Αθήνα - Θεσσαλονίκη (ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) ενώ αύριο Τετάρτη προς Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Στην απεργία συμμετέχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας . Συγκεκριμένα, για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος με σύνθημα «συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών και της κυβέρνησης».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους απεργούς στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ με σύνθημα «Έξω η βία από τα συνδικάτα»

Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων, από μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία.

Την ώρα που θα πραγματοποιούνται οι πορείες προς τη Βουλή, η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου)

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα