Μητρόπουλος και Μητσοτάκης για χρέος και μνημόνιο…

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης”, δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Star στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου ” ενικός”.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε πως απέτυχε το success story το οποίο προωθούσε η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η προληπτική πιστωτική γραμμή θα συνοδευθεί

από μνημόνιο.
“Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές”, είπε, για να προσθέσει πως “οι δανειστές ευτελίζουν τη χώρα, αφού δεν θεωρούν την Ελλάδα κυρίαρχο κράτος”.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει γαργάρα τη μεγάλη διαγραφή του χρέους», με τον κ. Μητρόπουλο να απαντά ότι το κόμμα του «θα κάνει αίτημα διαγραφής του χρέους σε ποσοστό άνω του 50%» και το υπόλοιπο ποσοστό θα καλυφθεί με ρήτρα ανάπτυξης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανταπάντησε στον κ. Μητρόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα κάνει μεγάλη τούμπα ή θα ρίξει τη χώρα στον τοίχο».

«Με ένα άρθρο δεν μπορεί να καταργηθεί όλος αυτός ο όγκος του μνημονιακού υποπολιτισμού, που είναι 26.000 άρθρα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητρόπουλος, διευκρίνισε ότι αυτή η άποψη δεν έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε πει νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως υπογράμμισε, «ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα καταργήσει με ένα άρθρο την λιτότητα του μνημονίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα