Μισθός 23 εκατομμύρια δολάρια! Τρελά λεφτά στους CEO από τις αμερικάνικες τράπεζες

Το 2013 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τους CEO των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Ολοι τους έλαβαν αυξημένες απολαβές με “πρωταθλητή” τον Jamie Dimon της Morgan Chase & Co να παίρνει ένα “πακέτο” 20 εκατ. δολ., αυξημένο

κατά 74% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Σε απόλυτους όρους, τα περισσότερα χρήματα έβγαλε ο CEO της Goldman Sachs , Lloyd Blankfein, o oποίος έκλεισε τη χρονιά με ένα πακέτο 23 εκατ. δολ., αυξημένο, όμως, μόνο κατά 9,5%, όπως δείχνει το σχετικό διάγραμμα του CNBC.

Αίσθηση προκαλoύν και οι απολαβές του CEO της Citigroup, Michael Corbat, οι οποίες ήταν αυξήμένες κατά 23% σε σχέση με εκείνες του προκατόχου του, αφού ο ίδιος συμπλήρωσε μόλις ένα χρόνο στο “τιμόνι” της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2013. Πάντως, πρόλαβε να εξασφαλίσει 14,4 εκατ. δολ. για τις υπηρεσίες του.

Ο Corbat αμείφθηκε με 78.528 μετοχές, αξίας, 3,88 εκατ. δολ, με βάση τη τιμή κλεισίματος της 18ης Φεβρουαρίου. Ελαβε ακόμη 5,17 εκατ. δολ. σε μπόνους σε ρευστό. 3,88 εκατ. με βάση την απόδοση της μετοχής της εταιρείας, συν το μισθό του, ύψους 1,5 εκατ. Δολ., όπως αναφέρει αναλυτικά το Bloomberg.

Με αυτόν τον τρόπο η Citibank αντάμειψε τον 53χρονο Corbat, ο οποίος αύξησε τα έσοδα και μείωσε τα κόστη, αποφέροντας στην τράπεζα κέρδη αυξημένα κατά 84% στα 13,9 δισ. δολ. πέρυσι.

Καθόλου άσχημη δεν ήταν η χρονιά και για τον CEO της Bank of America, Brian T. Moynihan, ο οποίος έγινε πλουσιότερος κατά 14 εκατομμύρια, 17% περισσότερα σε σχέση με όσα έβγαλε το 2012.

Original article: Μισθός 23 εκατομμύρια δολάρια! Τρελά λεφτά στους CEO από τις αμερικάνικες τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα