ΜΙΣΘΟΙ ΕΝΣΤΟΛΩΝ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Άνθρακες ο θησαυρός της απόφασης του Σ.τ.Ε;

Τι ακριβώς θα λέει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τους μισθούς των ένστολων, στρατιωτικών, αστυνόμων, λιμενικών; Θα λέει καθαρά ότι ο νόμος που περιόρισε τις αμοιβές τους είναι αντισυνταγματικός ή θα λέει απλά ότι είναι αντισυνταγματική η αναδρομική παρακράτηση του μέρους του “επιπλέον” μισθού που πήραν;

- Αν ισχύει το πρώτο, πράγματι είναι απόφαση – βόμβα, καθώς, αφενός θα πρέπει να επιστραφούν όλα τα χρήματα που παρακρατήθηκαν (και μάλιστα εντόκως) και αφετέρου, θα πρέπει να επανέλθουν οι μισθοί εκεί που ήταν πριν υπάρξει ο νόμος που το Μνημόνιο 3

επέβαλε.

- Αν ισχύει το δεύτερο, η απόφαση του ΣτΕ, υποχρεώνει το κράτος να επιστρέψει ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ σε εφαρμογή του νόμου.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από …ειδήμονες περί τα δικαστικά, λένε ότι τελικά ιεχύει το δεύτερο. Στην περίπτωση που επαληθευτούν, άνθρακες ο θησαυρός!

Πάντως, ακόμα και αν ισχύσει το πρώτο, θα …τσουλήσει ο καιρός μέχρι τις εκλογές, οπότε θα υπάρξει προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο και όταν αυτό αποφασίσει , η απόφαση θα πάει στον Άρειο Πάγο….

Original article: ΜΙΣΘΟΙ ΕΝΣΤΟΛΩΝ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Άνθρακες ο θησαυρός της απόφασης του Σ.τ.Ε;.

Keywords
Τυχαία Θέματα