Μήνυμα στη Μέρκελ: Μειώστε τους φόρους στην Ελλάδα – “Αέρας” κοπανιστός οι λύσεις Σόιμπλε

15:23 5/4/2014 - Πηγή: BankWars

Μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα στέλνει η εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης του κειμένου με αφορμή τις συζητήσεις που είχε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας, και τις προτάσεις του για νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, οι λύσεις

αυτές όπως η χρηματοδότηση για έργα αυτοκινητοδρόμων ή για στήριξη των μικρομεσαίων από τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα «είναι κυρίως αέρας».

Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι μια χαλάρωση των μέτρων λιτότητας ώστε να βοηθηθούν τα φτωχότερα τμήματα ή να υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών, συμπληρώνει η γερμανική εφημερίδας, σημειώνοντας ότι μια πιο επιεικής προσέγγιση όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας είναι προς το συμφέρον των δανειστών της χώρας.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει, δε, ότι το 2012 όταν η Καγκελάριος Μέρκελ είχε επισεκφτεί την Αθήνα, η ελληνική οικονομία συρρικνωνόταν με ύφεση της τάξης του 6%. «Τώρα όμως η κατάσταση έχει βελτιωθεί και η ελληνική οικονομία μπορεί να τρέξει με ανάπτυξη 1%» συνεχίζει η εφημερίδα και τονίζει: Αλλά ακόμα και αν αυτός ο στόχος επιτευχθεί αυτή η μικρού επιπέδου ανάπτυξη δεν είναι αρκετή να μειώσει την ανεργία που ειδικά στους νέους φτάνει το 60%. «Με τέτοια νούμερα, ο υπάρχων κυβερνητικός συνασπισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει ελπίδα στις επερχόμενες εκλογές».

Ο συντάκτης τονίζει, τέλος, ότι είναι προς το συμφέρον των δανειστών να πετύχουν οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές στην Ελλάδα αναφέροντας, παράλληλα, με νόημα, ότι «μια δημοκρατία μπορεί να πετύχει μόνο αν ο λαός βλέπει την ελπίδα της ανάπτυξης».

Original article: Μήνυμα στη Μέρκελ: Μειώστε τους φόρους στην Ελλάδα – “Αέρας” κοπανιστός οι λύσεις Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα