Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου με ρεκόρ

Νέος θριαμβός για τον Μίλτο Τεντόγλου!

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, ανήμερα των 24ων γενεθλίων, με άλμα στα 8.55 μέτρα, πήρε με τη δεύτερη προσπάθεια το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η 3η του προσπάθεια ήταν άκυρη, ενώ στο 4ο άλμα προσγειώθηκε στα 8,26μ.

Το 8.55μ συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς ο Τεντόγλου κατέρριψε το δικό του που ήταν 8,38 μ από τη Γλασκώβη το 2019.

Παράλληλα, είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει καταγραφεί από Ευρωπαίο αθλητή στον κλειστό στίβο έχοντας μόνο

μπροστά του τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8.56 και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71μ από το 2009.

Με αυτή την επίδοση, ο Τεντόγλου ανέβηκε και στο Νο6 όλων των εποχών στον κόσμο έχοντας μπροστά του στη λίστα μόνο θρύλους του αγωνίσματος τους Καρλ Λιούς (8,79 μ.), Σεμπάστιαν Μπαγιέρ (8,71 μ.), Ιβάν Πεδρόσο (8,62 μ.), Μιγκέλ Πέιτ (8,59 μ.), Γιάγκο Λαμέλα (8,56 μ.)

Στη 2η θέση ανέβηκε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με νέο ατομικό και εθνικό ρεκόρ 8.38μ., ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Αμερικανός Τομπίας Μόντλερ με άλμα στα 8.27μ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

«Το μετάλλιο του αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς», είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα. Μετά το πρώτο άκυρο άδειασα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Πρέπει να κάνω μία καλή προετοιμασία. Πρέπει να ανεβάσω όλες τις παραμέτρους. Γίνεται να κάνω παραπάνω. Γιατί όχι 8.70 στον ανοιχτό».

Για το τι σκεφτόταν στον αγώνα: «Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω. Δεν ήταν τόσο δυνατό το επίπεδο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερο από όσο πίστευα. Πίστευα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Πίστευα ότι ο Τόμπλερ θα κάνει 8.35. Πίστευα ότι θα έκανα 8.44. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα καλή διάθεση. Με τρελαίνει ο αγώνας! Μετά το πρώτο άλμα, έκανα το δεύτερο και είπα πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Θα κάνω μία καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Ανοιχτού. Ελπίζω να είμαι καλά και υγιής».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Για μένα ήταν το μόνο χρυσό που μου έλειπε. Ευχαριστώ που μου το χάρισε. Κανένας δεν ξέρει πού θα φτάσει. Εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει να βελτιώνεται».

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο

«Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Θερμά συγχαρητήρια Μίλτο!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Θερμά συγχαρητήρια Μίλτο!

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 18, 2022

Τσίπρας για Τεντόγλου: Μας προσέφερε αυτή τη χαρά που είχαμε ανάγκη

Τα συγχαρητήριά του προς τον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, εξέφρασε μέσω Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Παγκόσμιος πρωταθλητής, στα 24 του, την ημέρα των γενεθλίων του, αυτός ο σπουδαίος αθλητής που κάνει το άλμα να μοιάζει απλή υπόθεση. Μίλτο Τεντόγλου, σήμερα μας προσέφερες αυτή τη χαρά που είχαμε ανάγκη, μέσα στη σκληρή καθημερινότητα των ημερών. Σε ευχαριστούμε», σημείωσε στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Παγκόσμιος πρωταθλητής, στα 24 του, την ημέρα των γενεθλίων του, αυτός ο σπουδαίος αθλητής που κάνει το άλμα να μοιάζει απλή υπόθεση. Μίλτο Τεντόγλου, σήμερα μας προσέφερες αυτή τη χαρά που είχαμε ανάγκη, μέσα στη σκληρή καθημερινότητα των ημερών.
Σε ευχαριστούμε.#Τεντογλου pic.twitter.com/C4aWo8mCcI

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) March 18, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα