ΜΕΤΡΟ ΣΟΚ: Σε διαθεσιμότητα άμεσα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Αλλαγές στο νέο πακέτο μέτρων προκύπτουν από τις συναντήσεις που είχε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπεύθυνο Οικονομικών της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Στη διάρκεια των συναντήσεων καταγράφηκαν διαφωνίες, οι οποίες ελπίζεται να ξεπεραστούν κατά την αυριανή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο των μέτρων,

σύμφωνα με τις διαρροές που προέκυψαν από τις συναντήσεις του κ. Στουρνάρα, το πακέτο διαμορφώνεται ως εξής:

«Κόκκινη γραμμή» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη είναι η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων η οποία περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στα μέτρα που του παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, την Τρίτη.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από τα 8 δισ. ευρώ φαίνεται να καταλήγουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αντίθετα από την φημολογία των τελευταίων ημερών που ήθελαν να αγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας, μπαίνοντας στη συνάντηση με τον κύριο Βενιζέλο είπε σε συνομιλία με δημοσιογράφους πως τα μέτρα που αφορούν στις συντάξεις και τους μισθούς θα είναι χαμηλότερα και από τα 7,5 δισ. ευρώ.

Άλλες πηγές που μετείχαν στις συσκέψεις ανέφεραν ότι συνολικά οι περικοπές δεν θα ξεπεράσουν τα 10,5 δισ. αντί τα 11,5 που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο. Το 1 δισ. ευρώ που δεν θα βρεθεί από περικοπές, θα πρέπει να καλυφθεί με επιπλέον φοροεισπρακτικά μέτρα που συνολικά θα φτάσουν τα 3 δισ. αντί για 2 που σχεδιαζόταν.

Από την μείωση των περικοπών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές κερδισμένοι βγαίνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ των οποίων φαίνεται ότι δεν θα περικοπει η σύνταξη αλλά και οι δικαιούχοι ΕΚΑΣ αφού θα το λαμβάνουν 64 ετών και άνω αντί των 65 που αρχικά σχεδιαζόταν.

Όσον αφορά στο 2013, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε, περιλαμβάνονται μέτρα, κυρίως από πλευράς περικοπής δαπανών, ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

σχετικά άρθραΑλλάζει το ωράριο σε τράπεζες-καταστήματαΕυρωπαϊκή Επιτροπή: Aνακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, ύψους 1,8 δισ. ευρώΣάλος από τη δήλωση Παναγιωτόπουλου για τη διάλυση του στρατούΔιαψεύδει ο Στουρνάρας την ανάγκη για τρίτο πακέτο διάσωσηςΘεσσαλονίκη: Σοβαρό δυστύχημα με λεωφορείο – 4 νεκροίΤο “Πρώτο Θέμα” καταγγέλλει για εκβιασμό τον ΔΟΛ!24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9Αποσύρθηκε η τροπολογία για το συμβιβασμό Δημοσίου – SiemensΗ Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «ρίχνει» 750 εκατ. ευρώ στην ΕλλάδαΠόρτα εξόδου στον ΟΤΕ για 2.000 εργαζομένους
Keywords
Τυχαία Θέματα