Μέτωπο ομάδων εναντίον ΟΠΑΠ και Μελισσανίδη – Νέα, έμμεση “επίθεση” Μαρινάκη

Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες. Θα είναι σφάλμα πολύ μεγάλων διαστάσεων, το να περιορίσουμε το θέμα των σχέσεων ΟΠΑΠ – ποδοσφαίρου στην επίθεση Μελισσανίδη και την απάντηση του Ολυμπιακού. Το θέμα δεν…αφορά ΜΟΝΟ τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών του ΟΠΑΠ και τον Ολυμπιακό

του κ. Μαρινάκη. Είναι ευρύτερο και αφορά κατά κύριο λόγο τις σχέσεις πού θα έχουν, από δω και στο εξής, ο ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη με ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στο σύνολό του !

Αυτή είναι μία διάσταση την οποία προφανώς να μην έχει υπολογίσει ο κ. Μελισσανίδης, ή να μην έχει αξιολογήσει όσο πρέπει το μέγεθός της.

Αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός πού εναντιώθηκε πιο θεαματικά και κραυγαλέα, στην μεροληπτική πολιτική του ΟΠΑΠ, να μην ξεχνάμε ότι προηγήθηκαν δύο ΠΑΕ, ο Παναιτωλικός και ο Απόλλωνας, πού για οικονομικούς λόγους αποφάσισαν να μην δεχτούν την προσφορά χορηγίας του ΟΠΑΠ.

Το θέμα όμως, όπως είπαμε, δεν περιορίζεται εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ. Γιάννης Μόραλης, ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ πού μετέχουν στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής ( και όταν λέμε ΟΛΟΙ, εννοούμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου ) είναι ΕΞΑΛΛΟΙ με την οικονομική πολιτική του κ. Μελισσανίδη, πού ενώ υποχρέωσε τις ΠΑΕ να δεχτούν μείωση σε σχέση με πέρυσι, επικαλούμενος ανάγκη μείωσης των αποζημιώσεων, την επομένη αποφάσισε να υπερχρηματοδοτήσει μία ΠΑΕ, πού «κατά σύμπτωση» του ανήκει. Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι στο σύνολό τους οι ΠΑΕ είναι πλέον αποφασισμένες να αντιταχθούν στην πολιτική του ΟΠΑΠ και να συμφωνήσουν στην πολιτική πού θα επιλεγεί ακόμα και για την καταλήξει στην πλήρη οικονομική απεξάρτησή τους από τον Οργανισμό.

Αν λοιπόν ο κ. Μελισσανίδης είχε στο βάθος του μυαλού του μία ενδεχόμενη «συμμαχία» του με άλλες μεγάλες ΠΑΕ ( όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ κ.λ.π. ) πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι αυτό είναι ανέφικτο.

Όμως, στο μέτωπο πού ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται εναντίον της πολιτικής Μελισσανίδη, άρα και εναντίον των θέσεων του ΟΠΑΠ, κορυφαία θέση έχει η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή, δηλαδή η ΕΠΟ, στης οποίας τη διοίκηση υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν πως η τακτική Μελισσανίδη δίνει το έναυσμα για να προχωρήσει προς την υλοποίησή του ένα παλιό σχέδιο, το οποίο ουσιαστικά εξουδετερώνει πλήρως τον ΟΠΑΠ.

Το σχέδιο αυτό, επικεντρώνονταν στην λειτουργία μίας εταιρείας, η οποία θα είχε το ( καταστατικό ) δικαίωμα να διοργανώνει ποδοσφαιρικό στοίχημα ! Η εταιρεία αυτή δημιουργήθηκε την περίοδο 2005 / 2006 και κατά πληροφορίες ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα, με εγκεκριμένο Καταστατικό, και ΑΦΜ ! Η εταιρεία αυτή, ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές και συζητήσεις της διοίκησης της ΕΠΟ, τότε, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό, είχε προχωρήσει στην τροποποίηση του καταστατικού της ΜΟΝΟΝ όμως στον όρο πού προέβλεπε την διοργάνωση στοιχήματος. Όλα τα άλλα, όσα προβλέπονταν στο Καταστατικό της, υπάρχουν και σήμερα.

Προκειμένου να επανενεργοποιηθεί ο όρος του Καταστατικού πού προβλέπει την διοργάνωση στοιχήματος, δεν απαιτείται παρά μόνο μία απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, πού δεν αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στον ποδοσφαιρικό χώρο. Εξ άλλου, το κώλυμα του «μονοπωλίου» πού απολάμβανε ο τότε ΟΠΑΠ, σήμερα δεν υπάρχει, διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει ! Μονοπώλιο σε εταιρεία πού ανήκει εξ ολοκλήρου και 100 % σε ιδιώτες, δεν είναι ούτε νομικά, ούτε και ΗΘΙΚΑ αποδεκτό. Αυτό και μόνο, τα λέει όλα και εάν επιλεγεί από τους ενδιαφερόμενους η οδός των δικαστηρίων, θα είναι απλά χάσιμο ( ή … κέρδος χρόνου, διότι είναι κοινή η εντύπωση πως θέμα «μονοπωλίου» δεν είναι δυνατόν να σταθεί σε καμία δικαστική αίθουσα.

Βεβαίως, η ΕΠΟ – ή η εταιρεία της – δεν είναι δυνατόν να εμπλακεί στην διοργάνωση ποδοσφαιρικών στοιχημάτων. Η οδός πού προβλέπεται να ακολουθηθεί, είναι η προκήρυξη διαγωνισμού από την εξουσιοδοτημένη εταιρεία της στον οποίο θα κληθούν να λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στοιχηματισμού. Και φυσικά, σ’ αυτή την μελλοντικά προβλεπόμενη εξέλιξη, το κέρδος δεν θα είναι μόνον των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής, αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Μανώλης Γαβαθιώτης – parapolitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα