ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ – ΤΡΟΙΚΑΣ – “Σφαγή” εργαζομένων και ρύθμιση χρεών

Έχει προκαλέσει εντύπωση μεγάλη σε ειδήμονες περί τα τραπεζικά, το γεγονός ότι στις τράπεζες, οι εκπρόσωποι των τροικανών, ενώ έχουν εδώ και μήνες τους φακέλους με τα δάνεια των εκδοτικών επιχειρήσεων σε πρώτη σειρά προτεραιότητας , μέχρις στιγμής, καμία πίεση δεν έχει ασκηθεί, προκειμένου να αρχίσουν αυτά τα δάνεια να αποπληρώνονται.

Παράλληλα, ενώ λίγο πριν το καλοκαίρι ομάδα εκδοτών “είδε” τον Πρωθυπουργό με αίτημα τη

ρύθμιση των χρεών, αφενός ουδε΄ν ανακοινώθηκε επίσημα και αφετέρου, καμία ιδιαίτερη…πίεση δεν ασκήθηκε στην κυβέρνηση με τα “συνήθη” στο παρελθόν “αποκαλυπτικά” ρεπορτάζ σε παρεμφερείς περιπτώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του bankwars που δεν επιδέχονται διάψευσης, οι τροικανοί έχουν έλθει σε συμφωνία με εκδότες – καναλάρχες, η οποία προβλέπει τα εξής:

1. Οι τράπεζες, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους, θα σβήσουν τουλάχιστον το 40% των δανείων. Κάποιοι μιλούν και για το 50%.

2. Η απόφαση αυτή σε συνδιασμό με ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού, θα επιτρέψει στις εκδοτικές επιχειρήσεις να ξαναδανειστούν! Υπάρχει όμως μία βασική προυπόθεση από τους τροικανούς, προκειμένου αυτά να συμβούν: ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΡΙΖΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:

- Μείωση του σημερινού λειτουργικού κόστους πάνω από 30%. Αυτό σημαίνει δραστική μείωση του προσωπικού με απολύσεις σε όλα τα τμήματα της κάθε επιχείρησης, αλλά και νέες μειώσεις μισθών εκείνων που θα συνεχίσουν να εργάζονται. Μισθός πάνω από 800 ευρώ καθαρά, θα αφορά ελάχιστους εργαζόμενους. Και όσοι θα εισπράτουν παραπάνω, θα το “δικαιολογούν”, εργαζόμενοι σε πολλά από τα μέσα ενημέρωσης του κάθε εκδοτικού μαγαζιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα