Μετοχές – Χρηματιστήριο: Τιμές στόχοι από την Wood – Πως θα κινηθούν οι τράπεζες

Η αγορά είναι πολύ πιθανό να παραμείνει ευμετάβλητη ακόμη και μετά τις εκλογές, εκτιμά η Wood σε νέα ανάλυσή της για την Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της τρόικας και της νέας κυβέρνησης θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Έτσι, αν και οι αποτιμήσεις των μετοχών της ελληνικής αγοράς είναι

πολύ ελκυστικές, το κλίμα για τις μετοχές είναι πιθανό να παραμείνει “εύθραυστο” βραχυπρόθεσμα.

Εν όψει αυτής της αστάθειας της αγοράς και της πολιτικής αβεβαιότητας, οι αναλυτές του οίκου τοποθετούν τη μετοχή του ΟΤΕ και της Jumbo στις καλύτερες επιλογές τους (best picks).

Συγκεκριμένα, για τον ΟΤΕ δίνει σύσταση buy και τιμή στόχο τα 12,40 ευρώ και για την Jumbo buy και τιμή στόχο τα 13,50 ευρώ.

Στα 12,90 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ με σύσταση hold, στα 8,50 ευρώ η σύσταση για τη μετοχή της Μυτιληναίος με σύσταση αγοράς και στα 14,70 ευρώ η τιμή στόχος για τη ΜΕΤΚΑ με σύσταση hold.

Τράπεζες

Σύσταση αγοράς δίνει για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Wood σε νέα έκθεσή της, τοποθετώντας τη τιμή στόχο στα 1,65 ευρώ.

Οι αναλυτές βλέπουν περιθώρια ανόδου 82% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή.

Παράλληλα διατηρούν σύσταση buy και για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με τιμή στόχο τα 2,90 ευρώ (περιθώρια ανόδου 127%), για την Alpha Bank τοποθετούν τη τιμή στόχο στα 0,80 ευρώ (περιθώρια ανόδου 81%) και για την Eurobank στα 0,35 ευρώ (περιθώρια ανόδου 90%).

Όπως σχολιάζει στην ανάλυσή της η Wood, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αντέδρασε πολύ αρνητικά στις πρόωρες εκλογές. Από τα μέσα Δεκεμβρίου ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 25% και το 10ετές ομόλογο έφθασε μέχρι το 10% από 7,2%.

Αυτή η μεταβλητότητα είναι δύσκολο να φύγει μέχρι να ξεκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο, αναφέρει η Wood.

Keywords
Τυχαία Θέματα