Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τις αγορές της περιφέρειας Ασίας και του Ειρηνικού κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 31 Οκτωβρίου, τα οποία αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι περιοριστική και δεν δείχνουν διάθεση για μειώσεις των επιτοκίων.

«Κατά τη συζήτηση των προοπτικών πολιτικής, οι συμμετέχοντες εξακολουθούν να κρίνουν ότι ήταν κρίσιμο η στάση της νομισματικής πολιτικής

να διατηρηθεί επαρκώς περιοριστική ώστε να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο της Επιτροπής του 2% με την πάροδο του χρόνου», ανέφεραν τα πρακτικά. Το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων βρίσκεται επί του παρόντος στο 5,25%-5,5%.

O ιαπωνικός Nikkei ανέκαμψε από δύο συνεχόμενες ημέρες απωλειών για να ενισχυθεί κατά 0,29% και να κλείσει στις 33.451,83 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix πρόσθεσε 0,44% στις 2.378,19 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακή άνοδο, σημειώνοντας τρίτη ημέρα κερδών και κλείνοντας στις 2.511,7 μονάδες. Αντίθετα, ο Kosdaq με τις μετοχές τεχνολογίας σημείωσε πτώση 0,29%, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 814,61 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ άνοιξε 0,07% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας σημείωσε πτώση 0,52%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε οριακή πτώση, αντιστρέφοντας τα προηγούμενα κέρδη και κλείνοντας στις 7.073,4 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα