Με τον Άνθιμο Θωμόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του ο πρώην επικεφαλής της Barclays

Τις δυνάμεις του με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς ‘Ανθιμο Θωμόπουλο ενώνει ο πρώην επικεφαλής της Barclays Bob Diamond για την απόκτηση του ελληνικού βραχίωνα καταναλωτικής χρηματοδότησης της γαλλικής Credit Agricole.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το deal δίνει στον κ. Diamond

ένα συγκριτικά μικρό όχημα με τραπεζική άδεια στην Ελλάδα, που θα του επιτρέψει να αποκτήσει – μέσω της επενδυτικής εταιρείας του Atlas Merchant Capital – μέρος του τεράστιου όγκου των “κόκκινων” δανείων τα οποία οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να πωλήσουν εντός των επόμενων ετών.

Η συμφωνία ολοκληρώνει την έξοδο της γαλλικής τράπεζας από την Ελλάδα, μεγάλο μέρος της οποίας είχε επιτευχθεί ήδη κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης χρέους του 2012, όταν πούλησε προς μόλις 1 ευρώ την Εμπορική, την τράπεζα που είχε αγοράσει έξι χρόνια πριν έναντι 2,2 δισ. ευρώ.

Η Credicom αναμένεται να εξαγοραστεί από την Atlas Merchant Capital, το επενδυτικό όχημα με έδρα την Νέα Υόρκη τοι οποίο ίδρυσε ο κ. Diamond όταν εκδιώχθηκε από την Barclays λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων libor, το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα