Wind: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ το 2017 – Μπαίνει και στην τηλεόραση

Επενδύσεις σε υποδομές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για το 2017 η Wind, ενώ στις προτεραιότητές της φέτος είναι η είσοδός της στην τηλεόραση, στο τέλος του έτους, καθώς και οι υπηρεσίες δεδομένων.

Το 2017, η Wind Ελλάς, με τη στήριξη των μετόχων της, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νάσος Ζαρκαλής, θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ σε δίκτυα νέας γενιάς κινητής (4G) και δίκτυα

νέας γενιάς σταθερής (VDSL, FTTx), μένοντας προσηλωμένη στη στρατηγική της να καταστεί πάροχος υποδομών, ώστε πάνω στα δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής να δώσει νέες υπηρεσίες στους πελάτες της. Σε ότι αφορά το δίκτυο οπτικών ινών ο κ. Ζαρκαλής ανέφερε ότι η εμπορική του διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του χρόνου.

Στην αγορά της τηλεόρασης μέχρι το τέλος του έτους, θα λανσάρει μια νέα υπηρεσία multiscreen βίντεο, δημιουργώντας μια ξεχωριστή υπηρεσία για τους πελάτες της οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε ζωντανές και catch-up τηλεοπτικές μεταδόσεις και σε ένα πλούσιο κατάλογο βίντεο On-Demand (VOD), από οποιαδήποτε συσκευή επιθυμούν ακόμη και tablet, smartphone ή υπολογιστή.

Το 2016 οι επενδύσεις της Wind για υποδομές διαμορφώθηκαν σε 93 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη EBITDA ύψους 91 εκατ. ευρώ ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο κύκλος εργασιών ο οποίος διαμορφώθηκε σε 476 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ζαρκαλής, είπε ότι η υπόθεση εξαγοράς της Forthnet παραμένει σε δεύτερο πλάνο, χωρίς να αποκλείεται η Wind να ασχοληθεί εκ νέου, εφόσον υπάρξει η ευκαιρία. ​

Keywords
Τυχαία Θέματα