Βέμπερ: Εμπιστευόμαστε Μητσοτάκη – Ο Α.Τσίπρας έχει πρόβλημα με τον Καμμένο

Την πλήρη εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, στο tweet

του αναφέρει τα εξής: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».

Η παρέμβαση Βέμπερ έγινε μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ για το Σκοπιανό, οι οποίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύτηκαν ως άδειασμα της Ν.Δ..

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντολ χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα.

TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να χαρακτηρίσει τα παραπάνω σχόλια ως «κόλαφο» για τη Νέα Δημοκρατία και για τον κ. Μητσοτάκη.

Όπως επεσήμανε, οι δηλώσεις «αδειάζουν πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους».

«Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη. Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα