Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους συζήτησαν Τσίπρας-Λαγκάρντ στο Νταβός

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Σε tweet η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε: «Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την πρόοδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για

τους κοινούς στόχους για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την εξασφάλιση ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, τα οποία είναι ουσιαστικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

I met with Greek PM Tsipras @tsipras_eu and congratulated him on progress in #Greece’s economic reforms. We agreed to work together toward the shared goals of completing reforms and securing debt relief from Greece’s European partners, which are essential for sustainable growth. pic.twitter.com/LLK8hGCXpB

— Christine Lagarde (@Lagarde) 25 Ιανουαρίου 2018

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η επίσημη δήλωση της κ. Lagarde που εκδόθηκε από το ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

“Ήταν χαρά να συναντηθούμε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, μία αίσθηση που αποτυπώνεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για την συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ταμείου στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Υπογράμμισα επίσης ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και την επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο Πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε προς αυτούς τους κοινούς στόχους”.

Πριν την συνάντηση είχαν κυκλοφορήσει από ξένους ανταποκριτές φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ, όπου αμφότεροι είναι πολύ ευδιάθετοι και αρκετά χαμογελαστοί μπροστά στις κάμερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα