ΜΑΝΔΡΑ: “Νεκρή” πόλη – Φταίει ο Δασάρχης! – 20 οι νεκροί – Η κυβέρνηση ετοιμάζει …μνημόσυνο με καλά επιδόματα

UPD: Στους 20 έφτασαν επισήμως οι νεκροί στη Δ.Αττική. Η σορός ενός ακόμα ανθρώπου εντοπίστηκε απέναντι από το αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, κάτω από λάσπη. Οι έρευνες συνεχίζονταν για τρεις αγνοούμενους, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το άτομο που βρέθηκε είναι ανάμεσά τους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική που έστειλαν στο θάνατο 19 ανθρώπους και κατέστρεψαν τις ζωές και τους κόπους εκατοντάδων οικογενειών. Οργή των κατοίκων για την απουσία – αδιαφορία του κράτους που δεν έκανε

τα έργα που έπρεπε, αλλά και αξιοπρέπεια στο πως αντιμετωπίζουν την τραγωδία, αλλά και τους πολιτικάντιδες, οι οποίοι τώρα έφτασαν στη θλιβερή κατάντια, να αποδίδουν την μη εκτέλεση έργων στον Δασάρχη!

Δεκάδες σπίτια παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, ενώ 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης, όπως προέκυψε από τις 770 αυτοψίες που έγιναν έως και το Σάββατο.

Η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, έκανε λόγο για 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

Τη Δευτέρα, πιθανολογείται, ότι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων που θα περιλαμβάνουν αποκατάσταση ζημιών και επίδομα. Τα μέτρα, που αναμένεται να είναι γενναία, θα ανακοινωθούν προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, το ίματζ του οποίου έχει σοβαρά πληγεί από την τραγωδία στις λαικές συνοικίες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

“Με όσα έγιναν στη Μάνδρα αναδείχθηκε η ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο υποδομών, έτσι ώστε κάθε υπουργός και κάθε αρμόδιος και αναρμόδιος να σταματήσει να κάνει τον δικό του προσωπικό σχεδιασμό, προκειμένου να υπάρξουν εθνικές προτεραιότητες όπως γίνεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως σε Βρετανία, Γαλλία.

Επίσης, κατέστη προφανής η ανάγκη για συνεργασία αλλά και για σαφές πλαίσιο αρμοδιοτήτων σε σχέση με την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια καινούρια φάση με την Ελλάδα να γίνεται μια πραγματικά προηγμένη Ευρωπαϊκή χώρα”.

Η..ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Πολιτικάντηδες, παλαιάς και …νέας κοπής, άρχισαν μέσω των κοινωνικών δικτύων να υπερασπίζουν την ανυπαρξία έργου τους, αποδίδοντας τις ευθύνες για την καταστροφή στους “άλλους”. Μέχρι τον Μεταξά(!) του 1936 και τον Κ.Καραμανλή της δεκαετίας του 1950 “ξέθαψαν” για να καλύψουν την ανικανότητα, την έλλειψη σχεδιασμού και την αδιαφορία τους.

Δισεκατομμύρια κοινοτικών προγραμμάτων για υποδομές πέρασαν από τα χέρια τους, μελέτες επί μελετών έχουν αναθέσει, έργο μηδέν!

Απέναντι στους γελοίους της πολιτικής, που έχουν το θράσος να μιλάνε για κράτος δικαίου, ήδη, μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, άρχισαν να ξεδιπλώνουν προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για να βοηθήσουν, έστω και προσωρινά, τους κατοίκους.

Δυτική Αττική: Διευθύνσεις και τηλέφωνα που μπορούν να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς

Δούρου: Αναλαμβάνω την ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στην Περιφέρεια

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Έτσι την κατάντησαν οι πολιτικάντηδες- Απόγνωση – Αναζητούνται 4 αγνοούμενοι

Keywords
Τυχαία Θέματα