Μακρόν: Lockdown από την Παρασκευή στη Γαλλία – Με SMS μετακινήσεις- Ανοιχτά σχολεία

Το δεύτερο γενικό lockdown στη Γαλλία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης με τηλεοπτικό του διάγγελμα οι Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία διασπορά της Covid-19 στη χώρα. «Το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει εκτός εάν υπάρχει οικονομία που θα το υποστηρίζει. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα και να δεχτούμε ανοσία της αγέλης» 

«Αφού συμβουλεύτηκα τους

ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να ξαναβρούμε το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το Lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Επιστρέφει επίσης η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι.

Η αίτηση μετακίνησης θα αφορά όπως και τον Απρίλιο την εργασία, ένα ιατρικό ραντεβού, για βοήθεια ατόμου που το έχει ανάγκη ή προκειμένου να κάνουν οι Γάλλοι πολίτες τα ψώνια τους.

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια, συνεχίζουν να λειτουργούν εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι εκκλησίες.

Η Γαλλία κατέγραψε 244 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 37.785, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Βάσει των στοιχείων των υγειονομικών αρχών, η Γαλλία κατέγραψε 36.437 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο να ανέχεται πλέον σε 1.235.132.

Σχεδόν 18.000 ασθενείς νοσηλεύονται (αυξάνονται πλέον με ρυθμό 1.000 την ημέρα) και σχεδόν 3.000 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, καταλαμβάνοντας τα μισά από τα διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα