Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν και συζητούν: “Κοκκινίζει” η Θεσσαλονίκη – Νέα μέτρα για ωράριο εστίασης κ’ κυκλοφορίας στην Αττική

upd: Εκτάκτως συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά τον αριθμό – ρεκόρ των 1.547 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Η επιτροπή συζητεί για το ενδεχόμενο να εισηγηθεί να περάσει η Θεσσαλονίκη στο “κόκκινο” επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), καθώς σήμερα δηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη 384 νέα

κρούσματα.

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) βρίσκονται ήδη οι περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς, ενώ από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ξεκινά η εφαρμογή του lockdown τόσο στις Σέρρες όσο και στα Ιωάννινα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Επίσης, επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το “κίτρινο”, επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο “πορτοκαλί”, επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να εισηγηθούν ενίσχυση των περιορισμών που ισχύουν στις περιοχές που βρίσκονται στο “πορτοκαλί” επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Στο “πορτοκαλί” βρίσκεται και η Αττική, όπου σήμερα δηλώθηκαν 419 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Συζητιέται επίσης η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία, δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής.

“Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού” τόνισε  ο κ. Τσακρής.

Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ-1.547 κρούσματα, 10 θάνατοι – 108 διασωληνωμένοι – Στο έλεος του ιού Αττική (419) και Θεσσαλονίκη (384)

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σε μερικό “lockdown” όλη η Γερμανία από 2 Νοεμβρίου – Κλείνει εστίαση, ανοιχτά σχολεία, εμπόριο

Μακρόν: Lockdown από την Παρασκευή στη Γαλλία – Με SMS μετακινήσεις- Ανοιχτά σχολεία

Keywords
Τυχαία Θέματα