«Μάγεψε» με τη φωνή του ο Πλάθιντο Ντομίνγκο τη Σητεία – Μοναδικές στιγμές στη Μονή Τοπλού

Μαγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού με τον διεθνούς φήμης Ισπανό τενόρο, Πλάθιντο Ντομίνγκο, να χαρίζει μια σειρά μαγικών ερμηνειών.

Συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, την οποία διηύθυνε ο καταξιωμένος Γάλλος μαέστρος Jordi Bernàcer, αλλά και με τη σύμπραξη της διακεκριμένης Ελληνίδας σοπράνο, Χριστίνας Πουλίτση, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο δημιούργησε μοναδικά συναισθήματα με τις ερμηνείες του στη συναυλία στην οποία έδωσαν το «παρών» 1600 άτομα εκ των οποίων οι 300 ήταν Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι.

Τη συναυλία προέβαλαν

μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης (Corriera della Sera, El País, Figaro κ.α.), εκπροσώπους των οποίων προσκάλεσε ο ίδιος ο Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, ο τενόρος των 12 Grammy, Πλάθιντο Ντομίνγκο, έκανε πράξη το όραμα των χορηγών της εκδήλωσης της Intrakat, της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας να διοργανώσουν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας που εντάσσει την περιοχή της Σητείας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. 

Χτισμένο στην αρχική του μορφή τον 15ο αιώνα στο ακρωτήρι του Σαμωνίου, 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Σητείας το μοναστήρι ονομαζόταν τότε Παναγία η Ακρωτηριανή, ενώ ως Μονή Τοπλού αναφέρεται για πρώτη φορά σε επίσημα έγγραφα το 1673.

Το εγχείρημα της συναυλίας ήταν δύσκολο λόγο της ιδιαιτερότητας του χώρου ωστόσο οι διοργανωτές με επικεφαλής τον Γιώργο Τσαπρούνη, Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας στον Όμιλο Intrakat είχαν φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια.

 Εκεί ήταν ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Συμβουλος της Ιntrakat Αλέξανδρος Εξάρχου, η CEO της Attika Bank Ελένη Βρεττού, ο CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντώνης Βαρθολομαίος και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης που είχε την ιδέα να αναδειχθεί τουριστικά η Σητεία μέσα από ένα σημαντικό γεγονός.


Το παρόν έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της Έλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος , ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αχιλέας Βιγκόπουλος με τη Ναταλία Μουνδρέα, η Αμαλία Βαρδινογιάννη, η Αγνή Μπάλτσα και ο Μάριος Φραγκούλης.

Ο Ισπανός τενόρος στη συνέντευξη τύπου για τη συναυλία στην Μονή Τοπλού είχε κάνει λόγο για «τεράστια χαρά για μένα να επιστρέφω στην Ελλάδα, χάρη στον μοναδικό αρχαίο πολιτισμό της οποίας γεννήθηκαν και άνθισαν το θέατρο, η φιλοσοφία, η ιατρική, η δημοκρατία».

Μετά τη συναυλία ο Πλάθιντο Ντομίνγκο υπέγραψε αυτόγραφα, κυρίως στα μέλη στης Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και κάποιους από τους καλεσμένους σε ένα κελί μοναχών που είχε μετατραπεί σε καμαρίνι.

Ο παγκοσμίου φήμης λυρικός ερμηνευτής με τον μισό αιώνα καριέρας είχε αναφερθεί και στην σημαντική επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, κάνοντας λόγο για μοναδική συναυλία κάτω απ’ τα αστέρια, στον ιερό χώρο της Μονής Τοπλού για να καταλήξει λέγοντας, στα ελληνικά: «Θα σάς δω σύντομα».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα