ΜONEY TALKS

KΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Στο παρασκήνιο γίνεται της… τρελής με το ζήτημα “ποιός θα είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος”. Τα μαχαιρώματα και τα …τραπεζώματα πάνε και έρχονται. Τσάμπα …ο χαμός. Αυτοί που αποφασίζουν δεν χαμπαριάζουν ούτε από μαχαίρια ούτε από τραπέζια…

Διαβάστε το: http://www.bankwars.gr/2014/04/%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%9F%CE%99-%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%9D-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%93-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F/

Σήμερα κλείνει και τυπικά ο νέος κύκλος για την Eurobank καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώνεται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Με το δυσμενές σενάριο θα πάει τελικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέχρι τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δηλαδή, το συνολικό πόσο αυξάνεται απο τα 6,3 δις ευρω στα 8,5 δις ευρώ.

Όλες οι τράπεζες πλην της Eurobank, καλύπτουν και το δυσμενές αυτό σενάριο με τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου. Για παράδειγμα στην Εθνική ο λογαριασμός με το δυσμενές πάει απο τα 2,1 δις ευρώ στα 2,5 δις ευρώ. ´Οσο δηλαδή το ποσόν της αμκ. Για την Πειραιώς ο λογαριασμός πάει στα 700 εκατ και για την Alpha στα 500, επίσης καλυμμένα ήδη από τις πρόσφατες αυξήσεις.

Στην Eurobank όμως, το δυσμενές φθάνει τα 4 δις ευρώ απο 2,9 δις ευρώ που είναι το βασικό και που καλύπτεται με την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου. Υποθέτω, τα νέα χρειαζούμενα κεφάλαια θα τα καλύψουν οι νέοι μέτοχοι.

Κι εδώ, προκύπτει εκ νέου το ερώτημα γιατι το ΤΧΣ δεν άφησε τον Χρήστο Μεγάλου να τραβήξει περισσότερα κεφάλαια στην αύξηση κεφαλαίου. Μπορούσε …και τα διπλά! Εξάλλου ο ίδιος αιτήθηκε κάτι τέτοιο και πήρε αρνητική απάντηση.

Είναι προφανές, ότι η απάντηση “θα πάρετε τόσα όσα προβλέπει το τεστ της ΤτΕ”, είχε σχέση με τους φόβους πολλών ότι θα κατηγορηθούν στο μέλλον για “ξεπούλημα” της Eurobank…Mε φόβους όμως και …φοβίες, τίποτα δεν πάει μπροστά.

Ο Bankieris

Original article: ΜONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα