Μ. Τσαμάζ: Ο όμιλος ΟΤΕ μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις – Συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2022

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη των αναλυτών ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημειώνοντας ότι το 2022 είναι μια χρονιά με πολλαπλές προκλήσεις αλλά η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Όμιλος τον καθιστά ικανό να τις αντιμετωπίσει.

«Είχαμε ένα στέρεο α’ τρίμηνο που θέτει τις βάσεις για μια καλή χρονιά.

Είναι αλήθεια ότι ακόμα βιώνουμε την επιβράδυνση που έφερε η πανδημία ενώ ο πόλεμος έχει επηρεάσει αισθητά το μακροοικονομικό περιβάλλον, τόσο για τους συνδρομητές όσο και για τον ίδιο τον Όμιλο αυξάνοντας αισθητά τα κόστη. Ωστόσο είμαστε καλά τοποθετημένοι και συνεχίζοντας την καλή δουλειά θα ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ προέταξε:

-Τη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων στους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας,

-Την απεριόριστη ομιλία προς όλα τα εθνικά δίκτυα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, στους συνδρομητές κινητής που ανακοινώθηκε σήμερα,

-Τη συνέχιση των επενδύσεων και την αύξηση των συνδρομητών FTTH,

-Την ενίσχυση του περιεχομένου στην COSMOTE TV

-Την ανάπτυξη του τομέα ICT, ο οποίος συγκεντρώνει ενδιαφέρον, λόγω και των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής του οργανισμού ανέφερε ότι ο Όμιλος διατηρεί τους στόχους του για το 2022 δηλαδή την εκτίμηση για προσαρμοσμένες επενδύσεις στα 620 εκατ. ευρώ περίπου, για ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου σε 600 εκατ. ευρώ και για συνολική αμοιβή προς τους μετόχους ύψους 500 εκατ. ευρώ η οποία θα επιμεριστεί σε προτεινόμενο μέρισμα 0,558 ευρώ ανά μετοχή και σε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την ενίσχυση υπηρεσιών και προϊόντων, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε υποδομές δικτύων τόσο στη σταθερή όσο και στη κινητή ενώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιάσουν και τα έσοδα από το τμήμα ICT χάρη στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας που θα δημοπρατούνται σταδιακά. Περαιτέρω ενίσχυση για την συνέχεια θα προσφέρουν και οι λοιπές πρωτοβουλίες του Ομίλου όπως ο διπλασιασμός των ταχυτήτων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και τα απεριόριστα πακέτα κινητής που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τα στελέχη του Ομίλου αναφέρθηκαν και στην φημολογία σχετικά με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Telekom Romania Mobile, μετά από σχετική ερώτηση αναλυτή. Όπως διευκρίνισαν, η διοίκηση εξετάζει όλες τις επιλογές ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί. Προσέθεσαν μάλιστα ότι «βραχυπρόθεσμος στόχος του Ομίλου παραμένει η ισχυροποίηση της δραστηριότητας και των χρηματοοικονομικών μεγεθών της θυγατρικής της».

Τέλος, σε ερώτηση των αναλυτών για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού στη Super League από την Cosmote TV, o κ. Τσαμάζ απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας χαριτολογώντας: «Αν απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το conference call θα επικεντρωθούν σε αυτό, κι όχι στα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Οπότε ας το αφήσουμε για την επόμενη φορά»

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα