Λέσβος: Τραγωδία χωρίς τέλος – Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά

Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς σημειώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Τετάρτη, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς.

Στην πλαστική βάρκα που κινδύνευε, και εντόπισε νορβηγικό σκάφος της δύναμης της Frontex, επέβαιναν 70 άτομα και είχε κατεύθυνση τις ακτές της βόρειας Λέσβου. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης διασώθηκαν 62 οι οποίοι ενημέρωσαν ότι άλλοι οκτώ συνταξιδιώτες τους είχαν γλιστρήσει πάνω από τη βάρκα. Αμέσως σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν οκτώ άνθρωποι από τους οποίους τρεις εν ζωή και πέντε νεκροί. Πρόκειται για

δυο άνδρες, μια γυναίκα και δύο παιδιά.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

(upd) Ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, κηρύσσει τριήμερο πένθος στη μνήμη των θυμάτων του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές.

Για να τιμήσει την μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων καλεί το λαό της Λέσβου να συμμετέχει μαζικά στην τέλεση δέησης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 5:00 το απόγευμα στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών.

Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, “θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους”, αναφέρει

Συγκλονίζει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης

Σε κοντέινερ-ψυγείο στοιβάζονται οι σοροί των πνιγμένων προσφύγων στη Λέσβο, καθώς το νοσοκομείο είναι γεμάτο και δεν υπάρχει χώρος ταφής, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβο.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι στο κοιμητήριο του νησιού δεν υπάρχει χώρος ταφής και αυτή την ώρα οι σοροί προσφύγων που δεν έχουν ταφεί ξεπερνούν τις 20-25.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή και το νεκροτομείο είναι γεμάτο, μέχρι την ταφή τους οι σοροί μπαίνουν σε ένα ειδικό κοντέινερ με ψύξη.

Προκειμένου να βρεθεί λύση, όπως είπε ο μητροπολίτης, γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τον δήμο και τον διοικητή του νοσοκομείου, να δοθεί μέρος δύο στρεμμάτων του κτήματος που είναι δίπλα στο κοιμητήριο, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι το κτήμα ανήκει «σε κληροδότημα του νοσοκομείου» και αν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια μέχρι να αποδεσμευτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα