ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Βέβαιη για το μέλλον του ευρώ

01:25 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

Βέβαιη πως το ευρώ έχει μπροστά του ένα στέρεο μέλλον εμφανίστηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στην Κίνα, και ευχήθηκε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα να μην χρειαστεί σχέδιο διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

«Πιστεύω πως η συλλογική πολιτική βούληση (…) να διατηρήσουμε, να προασπίσουμε και να ενισχύσουμε (την ευρωζώνη) έχει υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό», είπε η Λαγκάρντ, εκτιμώντας πως «το ευρώ έχει μέλλον και ένα μέλλον μακροπρόθεσμο».
Αναφερόμενη στην

Κύπρο, η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε πως η χώρα αποτελεί μοναδική περίπτωση και πως η οικονομία της δεν αντιπροσωπεύει παρά το 0,2% της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Ήταν μια περίπτωση πολύ ειδική από πολλές απόψεις», ανέφερε, παραθέτοντας παράγοντες όπως η σημασία του τραπεζικού τομέα στην κυπριακή οικονομία.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο και άλλων κρίσεων στην Ε.Ε., απάντησε: «Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα… Η πιο ακριβή μου ελπίδα είναι πως δεν θα υπάρξει άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε δυσκολία που θα έχει ανάγκη μια βοήθεια τόσο από τους ευρωπαίους εταίρους όσο και από το ΔΝΤ».

Η Λαγκάρντ διατύπωσε την ελπίδα πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πάρουν μαθήματα από τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις των δύο τελευταίων ετών και «θα αποφασίσουν να επιταχύνουν τη στερέωση της νομισματικής ζώνης τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα