Κυβερνοεπιθέσεις από Ουκρανούς καταγγέλλει ο Μακρόν

Όλα τα έχουν οι γαλλικές εκλογές. Προσφάτως απέκτησαν και καταγγελίες για κυβερνοεπιθέσεις από Ουκρανούς χάκερς, τις οποίες έκανε και ο ανεξάρτητος, κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι εκλογές δεν έχουν νοθευτεί, όμως έχουμε υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις, πολλαπλές, από χάκερς στον ιστότοπό μας. Πολλές από αυτές προέρχονται από την Ουκρανία», δήλωσε ο Μακρόν στο

Radio Classique, τονίζοντας ότι έχει στείλει «στοιχεία» για τις επιθέσεις αυτές.

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι πολλοί ιστότοποι, το Sputnik ή το Russia Today, όπου υπάρχουν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, η πολιτική κατεύθυνση των οποίων δεν είναι ξεκάθαρη διασπείρουν είτε φήμες, είτε αρκετά δυσφημιστικές δηλώσεις.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο Ρισάρ Φεράν, ο γενικός γραμματέας του «Μπροστά!», του κινήματος που έχει ιδρύσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας, είχε καταγγείλει ότι «εκατοντάδες, ή ακόμη και χιλιάδες επιθέσεις» έχουν γίνει εναντίον των συστημάτων πληροφορικής του κινήματος, της βάσης δεδομένων και του ιστότοπού του.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κινήματος είχε κατηγορήσει ευθέως το Κρεμλίνο: «Το Κρεμλίνο επέλεξε τους υποψηφίους του, τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Μαρίν Λεπέν, για έναν απλό λόγο: δεν επιθυμούν μια ισχυρή Ευρώπη, επιθυμούν μια αδύναμη Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα