Αποζημιώσεις $4 δισ. απαιτούν από την Audi οι Κινέζοι

Αποζημιώσεις ύψους 4 δισ. δολαρίων ζητούν από την Audi οι κινεζικές αντιπροσωπείες της αυτοκινητοβιομηχανίας, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ζημιές των τελευταίων τριών ετών, τις οποίες αποδίδουν στο γεγονός πως η Audi πρόσθεσε υπερβολικά πολλούς διανομείς.

Όπως υποστηρίζουν οι τελευταίοι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η πτώση των πωλήσεων, γεγονός που βοήθησε τη BMW και τη Mercedes-Benz να

ξεπεράσουν τον περασμένο μήνα την Audi στην αγορά πολυτελών οχημάτων.

Οι αντιπρόσωποι συναντήθηκαν την Πέμπτη στην κινεζική πόλη Σάνια και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι η καινούρια τους εργατική ένωση θα αντιταχθεί στον προγραμματισμένο σχηματισμό δεύτερης κοινοπραξίας της Audi στην Κίνα μέχρι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να καταφέρει να φτάσει σε ετήσιες πωλήσεις ύψους ενός εκατομμυρίου εντός της χώρας.

«Αποσαφηνίζουμε τους ισχυρισμούς» για ζημιές το διάστημα 2014-2016, ανέφερε η εκπρόσωπος της Audi China, Johanna Barth. «Εξ όσων γνωρίζουμε, η συνολική δραστηριότητα της Audi στην Κίνα υπήρξε κερδοφόρα την τελευταία τριετία», σχολίασε από την πλευρά της εργατικής ένωσης των διανομέων, ο εκπρόσωπός τους, Song Tao, προσθέτοντας ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο τα «αμοιβαία οφέλη», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι είδους ενέργειες θα ακολουθήσουν οι αντιπροσωπείες αν δεν απαντηθούν οι απαιτήσεις τους.

Η Audi απέστειλε 591.554 μονάδες στην Κίνα πέρυσι, μαζί με το Χονγκ Κονγκ, νούμερο που αντιστοιχεί σε αύξηση 3,6%. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αναζητά αποσαφήνιση των ισχυρισμών, καθώς δεν έχει θέσει στόχο για πώληση ενός εκατομμυρίου μονάδων μέχρι το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα