Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Θα αποδοθούν ευθύνες για το χάος στην Αττική οδό αλλά και αλλού

Θα αποδοθούν ευθύνες για το χάος που προκλήθηκε στην Αττική Οδό, όπου παραμένουν ακόμη 1.200 εγκλωβισμένα οχήματα, διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ALPHA. προσθέτοντας ότι από τη νύχτα βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπεράνθρωπη προσπάθεια απεγκλωβισμού όσων ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται στην κεντρική οδική αρτηρία.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ,  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού, αλλά και καταβολή αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν.

«Η διαχείριση

του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε πινγκ πονγκ ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει, αλλά και οι ευθύνες άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε, κι αυτές θα αποδοθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, απάντησε ότι «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το κράτος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν τονίζοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι αφενός να φτάσουν ασφαλείς στα σπίτια τους και αφετέρου η αποκατάσταση του ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά». Όπως εξήγησε,  υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία, ωστόσο η πληροφόρηση του είναι ότι σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίστανται.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγανάκτηση και την οργή όλων των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε εξηγήσεις, προφανώς οφείλουμε και συγγνώμη, οφείλουμε όμως πρώτιστα να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο σπίτι τους. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους, χωρίς να κρύψουμε ή να στρογγυλέψουμε τίποτα, αποδίδοντας τα πράγματικά περιστατικά, θα ειπωθούν στον δημόσιο λόγο να μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της αργίας και κλείσιμο των σχολείων και αύριο σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, μέσα στη μέρα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα