Κυβέρνηση: Γιαουρτάκι με σκόνη από το καλοκαίρι – “Μας πονά αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε!

23:39 8/4/2016 - Πηγή: BankWars

Το καλοκαίρι θα εφαρμοστεί η ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα παρασκευής γιαουρτιού με γάλα σκόνη αντί ελληνικού νωπού γάλακτος σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Αποστόλου παρά τις ισχυρές αντιδράσεις φορέων του κτηνοτροφικού κλάδου και της αντιπολίτευσης.

Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο υπουργός εξήγησε ότι η διάταξη

εντάσσεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και στις μνημονιακές υποχρεώσεις που είχαν ληφθεί το 2013 και επισήμανε ότι: «Μας πονά αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Δεν υπάρχει όμως κάτι επείγον να το συζητήσουμε σήμερα». Πρόσθεσε δε πως έχει ήδη σταλεί προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης στις Βρυξέλλες και αναμένεται απάντηση στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο.

Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ότι η ρύθμιση βάζει ταφόπλακα στους Έλληνες παραγωγούς. «Με εκπλήσσει που είναι τόσο ήσυχος ο υπουργός για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της αγελαδοτροφίας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι σφάζονται ζώα και οι παραγωγοί κλαίνε με μαύρο δάκρυ» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ώστε να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν με επιστολή που απέστειλαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας, τονίζοντας πως δεν έχουν λάβει απάντηση σε ανάλογο αίτημα που είχαν στείλει από τις 26 Φεβρουαρίου.

Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας τονίζουν πως «θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, για πρώτη φορά να μην έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα στους κτηνοτρόφους όλη η ενιαία ενίσχυση και η εξισωτική αποζημίωση, να θανατώνονται ζώα εξαιτίας της ελλιπούς πληρωμής των ενισχύσεων».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία προειδοποιεί τον πρωθυπουργό, ότι οι κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι, και εφόσον και αυτή την φορά δεν λάβουν απάντηση, τότε θα τους βρει δυναμικά απέναντι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα