Ακροδεξιά και ακροαριστερά σε θέσεις μάχης στον Πειραιά – Θέμα τους, οι πρόσφυγες…

23:29 8/4/2016 - Πηγή: BankWars

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά, στην Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο μεταξύ Χρυσαυγιτών και αριστςεριστών έβαλαν σε …δοκιμασία τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την αστυνομία!

«Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ

και ΧΑ, αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα» επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τα επεισόδια έγιναν στην πλατεία Κοραή, όπου έχουν οργανωθεί για σήμερα δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, από την Χρυσή Αυγή στις 6 μ.μ. (για διαμαρτυρία για το προσφυγικό και την κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά) και από αντιφασιστικές ομάδες και αλληλέγγυους στις 5 μ.μ. (προς υποστήριξη των μεταναστών και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους).

Tην ώρα που τα μέλη της Χρυσής Αυγής άνοιξαν τα μεγάφωνα από όπου ακούγονταν τα τραγούδια του κόμματος, ομάδα αριστεριστών που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοραή, ξεκίνησε διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας και του φασισμού.

Στη θέα ενός χρυσαυγίτη που βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, οι αριστεριστές άρχισαν να τον απειλούν φραστικά και μόνο, με αποτέλεσμα εκείνος να αρχίσει να τρέχει προς τους ομοϊδεάτες του ζητώντας βοήθεια και κάνοντάς τους νοήματα για να οργανωθούν σε ομάδα κατά των αριστεριστών.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τουλάχιστον 40 μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ξύλα και ελληνικές σημαίες επιτέθηκαν κατά των αριστεριστών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το Mega, παρά το γεγονός ότι απέναντι ακριβώς από το σημείο της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν τουλάχιστον δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, η αστυνομία ολιγώρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να συγκρουστούν σώμα με σώμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος αστυνομικός των ΜΑΤ προσπάθησε μάταια να συγκρατήσει με τα χέρια ορισμένους χρυσαυγίτες και στη συνέχεια να κάνει μόνος του χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγα λεπτά μετά και ενώ η σύγκρουση ήταν σε εξέλιξη, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν στο σημείο προσπαθώντας να συγκρατήσουν τους χρυσαυγίτες ενώ οι αριστεριστές υποχώρησαν προς την πλατεία Κοραή.

Κατά την αποχώρηση των αριστεριστών, άλλη ομάδα χρυσαυγιτών από άλλο σημείο με καταδρομική επιχείρηση προσπάθησε να χτυπήσει τους αριστεριστές, ωστόσο και πάλι μια διμοιρία των ΜΑΤ πρόλαβε τα χειρότερα κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Οι κάμερες κατέγραψαν επίθεση χρυσαυγίτη κατά τηλεοπτικού συνεργείου με σιδηρολοστό, από την οποία κατά τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο του Πειραιά, ενώ η Αστυνομία «χώρισε» τις δύο διαδηλώσεις με κλούβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 7:30 το απόγευμα, όταν η ομάδα των αριστεριστών κινήθηκε προς το σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά και εκείνη των χρυσαυγιτών προς την αντίθετη πλευρά στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής πήραν μέρος ο Ν.Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Πειραιά Γ.Λαγός και Ν.Κούζηλος και ο βουλευτής Αττικής, Ηλ.Κασιδιάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα