Κύπρος: Το ΑΚΕΛ για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της ΑΤΗΚ – “Τίποτα το επιλήψιμο”

Την πλήρη διερεύνηση των ζητημάτων που προκύπτουν από τις αναφορές στο δικαστήριο σε σχέση με καταθέσεις σε λογαριασμούς της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας στο σκάνδαλο της επένδυσης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) ζητά ο γ.γ. του κόμματος Άντρος Κυπριανού. «Σε σχέση με το ΑΚΕΛ δεν υπάρχει τίποτε απολύτως το επιλήψιμο», δήλωσε.

Ο κ. Κυπριανού

εξέφρασε την μεγάλη του λύπη διότι για πολλοστή φορά, όπως είπε, διαπομπεύονται ονόματα χωρίς να υπάρχει κάτι που να τεκμηριώνει τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Το ΑΚΕΛ, ανέφερε, έχει συμβουλεύσει τα στελέχη του, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στις διάφορες καταθέσεις, να ζητήσουν νομική συμβουλή για το πώς θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους αλλά και ότι και το ίδιο το ΑΚΕΛ ως κόμμα θα ζητήσει νομική συμβουλή.

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα ότι σε αυτή την υπόθεση «είναι προφανές ότι έγινε κάποια σκευωρία από κάποιους για να βγάλουν λεφτά εις βάρος του δημοσίου, φαίνεται ότι στην πορεία τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα ανέμεναν και τώρα έχουν αρχίσει να κατηγορούν διάφορους».

«Διερωτώμαι τι θα κάνει η πολιτεία έναντι αυτών οι οποίοι είχαν σχεδιάσει τη σκευωρία στο αρχικό στάδιο» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως ο ίδιος θα αναμένει να δει πώς θα λειτουργήσει η Νομική Υπηρεσία.

Ο Ά. Κυπριανού αποκάλυψε ότι θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες για διερεύνηση της υπόθεσης μετά από επιστολή της επαρχιακής γραμματέως του ΑΚΕΛ Λάρνακας προς τον ίδιο.

Στο μεταξύ υπό επταήμερη κράτηση τέθηκε ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΑΤΗΚ, Ορέστης Βασιλείου, σε σχέση με την υπό έρευνα υπόθεση αγοράς τεμαχίου γης από το Ταμείο Συντάξεως.

Όπως αναφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης είναι τεράστιο. Ο Βασιλείου υποστήριξε ότι είναι αθώος σε όσα του καταλογίζονται.

Νωρίτερα, για τη σύλληψη του Ορέστη Βασιλείου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι «όποιος και αν είναι, όπου και αν βρίσκεται, όπου και αν ανήκει, όσο ψηλά και αν βρίσκεται και όποιο αξίωμα και αν κατέχει, από την στιγμή που θα προκύπτουν στοιχεία για διάπραξη ποινικών αδικημάτων, αυτός θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνη

Keywords
Τυχαία Θέματα