ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Εγκαινιάσθηκε ο νέος προβλήτας στον ΟΛΠ

Εγκαινιάστηκε χθες από την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Ε. Κουντουρά και τον Captain Xu Lirong, Πρόεδρο της China COSCO Shipping Corporation Limited ο νέος Προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου αποτελεί το πρώτο έργο που θα τεθεί σε λειτουργία μετά από τη στρατηγική συνεργασία της Cosco Shipping με τον ΟΛΠ.

Το μήκος του νέου αγκυροβολίου φτάνει τα 280 μέτρα, ενώ οι θέσεις πρόσδεσης για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς έχουν αυξηθεί.

Η κ. Κουντουρά έκανε λόγο για έργο «εξαιρετικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό, επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας και οικονομικής απόδοσης».

Συγκεκριμένα η κ. Κουντουρά είπε πως ο νέος προβλήτας θα συμβάλλει στην ανάδειξη της σύγχρονη εικόνας του τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, ενώ αποτελεί απόδειξη ότι το λιμάνι του Πειραιά διεκδικεί την εδραίωσή του ως κυρίαρχης βάσης της κρουαζιέρας και του homeporting στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Η Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της δεν παρέλειψε να αναφέρει το ισχυρό ενδιαφέρον και την έμπρακτη εμπιστοσύνη του ομίλου της Cosco, που, «ως στρατηγικός εταίρος, επέλεξε με δυναμική και συνέπεια να επενδύσει στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο των νέων ευκαιριών και νέων δυνατοτήτων στην ελληνική οικονομία».

Ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited, Captain Xu Lirong, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνική κρουαζιέρα και τις άρρηκτες σχέσεις της με τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

«Η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικές βιομηχανίες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα η οποία διαθέτει πλούσιους τουριστικούς τόπους, μοναδική φύση και πολιτιστική κληρονομιά, θα προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου», είπε.

Ο κ. Lirong, μιλώντας για την αγορά κρουαζιέρας, είπε πως σημειώνει μεγάλη ανάπτυξη στην Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα. «Υπάρχει τεράστια ζήτηση από τους Κινέζους, για τουρισμό στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μετά από το άνοιγμα και τις μεταρρυθμίσεις της Κίνας, που έφεραν οικονομική ευημερία», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Cosco, χαρακτήρισε ως νέα μόδα στην Κίνα, τον τουρισμό με κρουαζιερόπολοια, ενώ «ίδια μόδα», πρόσθεσε, έγινε και ο τουρισμός στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την πληροφόρηση των Κινέζων από τα Μέσα Ενημέρωσης, για τη συνεργασία της Cosco με τον ΟΛΠ.

Επίσης, ο κ. κ. Lirong μίλησε για την πλεονεκτική γεωγραφική θέση του Πειραιά και τόνισε ότι «έχει γίνει μια απαραίτητη στάση στη μεσογειακή κρουαζιέρα, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη προοπτική που διαθέτει».

Η Cosco άλλωστε, όπως επεσήμανε ο πρόεδρός της, με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων αρμόδιων φορέων, θα επιταχύνει την κατασκευή αγκυροβολίων με μεγάλο βάθος, ώστε να υπάρχουν θέσεις για τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα κρουαζιερόπολοια του κόσμου. Γι’ αυτό η εταιρεία, όπως προανήγγειλε ο κ. Lirong, θα κάνει επενδύσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ανταγωνιστικότητας.

Στην τελετή, την κορδέλα έκοψαν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited, captain Xu Lirong, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα