Οι τράπεζες, ο SSM, τα 116 δισ των κόκκινων δανείων και… ο ΣΥΡΙΖΑ στο Τιτάνια

Σήμερα στις 16.30 στο “Τιτάνια” στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, η ομάδα Χρηματοπιστωτικού Τομέα του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τους Γ. Σταθάκη και Ευ. Τσακαλώτο. Θέμα, η διακυβέρνηση και οι διοικήσεις των τραπεζών και οι ρυθμίσεις στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπάρχουν ερωτήσεις – συζήτηση και σύντομες παρεμβάσεις

που θα πλουτίσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα βοηθήσουν τη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Θετικό το γεγονός ότι το κυβερνόν κόμμα συζητά τα θέματα αυτά. Αλλά εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, στο απόλυτο χάος και δεδομένου του ΠΛΗΡΟΥΣ και ολοκληρωτικού ελέγχου των τραπεζών από την ΕΚΤ και τον SSM, τι να πουν και τι λύση να προτείνουν κομματικά στελέχη; Και σε τελική ανάλυση ποιός θα τα ακούσει;

Το θέμα των διοικήσεων των τραπεζών, είναι μια …πονεμένη ιστορία. Ούτε …κλητήρας δεν διορίζεται πια αν δεν δώσουν το ok οι θεσμοί. Δείτε τι γίνεται στην Πειραιώς που ακόμα δεν έχει βρεθεί διευθύνων σύμβουλος και Πρόεδρος, δείτε τι γίνεται στην Εθνική, που επίσης δεν έχει τελεσφορήσει το θέμα του ποιός θα αντικαταστήσει την Λούκα Κατσέλη στην Προεδρία…

Το θέμα των κόκκινων δανείων, είναι μία ακόμα πιο πονεμένη ιστορία, καθώς αφορά δεκάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αφορά πρωτίστως τις ίδιες τις τράπεζες που αν δεν το λύσουν θα υποστούν τη βάσανο μιας τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης.

Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί στον SSM για μέση μείωση κατά 39,6% των NPEs των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων που ανέρχονται σήμερα σε 116 δισ. μέχρι τα τέλη του 2019. Με βάση τους στόχους, η Πειραιώς θα πρέπει να μειώσει τα NPEs κατά 15,8 δισ, Εθνική κατά 8,1 δισ, η Eurobank κατά 8,5 δισ και η Alpha bank κατά 12,8 δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα