Κουρδιστό πορτοκάλι: Ο Μπάμπης ο Φλού που αγαπάμε να μισούμε

15:12 3/3/2016 - Πηγή: BankWars

Ο Νίκος Καρανίκας, ο φίλος του Αλέξη Τσίπρα που διορίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συγκέντρωσε πάνω του τον χλευασμό και για έναν ακόμη λόγο: Eπειδή όσοι είδαν στο πρόσωπό του τον εαυτό τους και είναι εκατομμύρια εκεί έξω επιχειρούν ρίχνοντας χολή στον ηρωϊκό Καρανίκα ξορκίζουν το δικό τους όνειρο να του μοιάσουν.

Στην πραγματικότητα ο Καρανίκας είναι ο ηρωικός Μπάμπης ο Φλου του Παύλου Σιδηρόπουλου ο οποίος κατάφερε φτύνοντας το σύστημα να διοριστεί στο Δημόσιο και μάλιστα στο πρωθυπουργικό

γραφείο. Επί της ουσίας τώρα, σκεφθείτε με ψυχραιμία τι είδους σούργελα είχαν διορίσει όλοι σχεδόν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί στο Μαξίμου. Η μόνη τους διαφορά με τον ηρωϊκό Μπάμπη τον Φλου Καρανίκα, είναι πως εκείνοι φορούσαν γραβάτα προσθέτοντας τους απαραίτητους τόνους υποκρισίας με μπλέ και πράσινους κόκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία, ο Νίκος Καρανίκας είναι μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα.

Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Τότε, συνήγορός του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E’ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

Keywords
Τυχαία Θέματα