Μπουρλότο και στο ποδόσφαιρο! – Διακόπτεται οριστικά το Κύπελλο, τινάζεται στον αέρα και το Πρωτάθλημα…

13:48 3/3/2016 - Πηγή: BankWars

upd: Τινάζουν στον αέρα και το ποδόσφαιρο! Τα όσα ακολούθησαν τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην Τούμπα, οι εμπρηστικές δηλώσεις αμφισβήτησης της διαιτησίας από τον Ιβάν Σαββίδη, οι ειρωνικές απαντήσεις από πλευράς Ολυμπιακού και ο φόβος για εκτεταμένα επεισόδια σε προσεχή ματς, οδηγούν την κυβέρνηση που αδυνατεί να ελέγξει ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ, σε αποφάσεις για οριστική διακοπή του Κυπέλλου και πιθανόν και του Πρωταθλήματος!

Στ. Κοντονής: Εξετάζεται διακοπή του Κυπέλλου μετά το χάος στην Τούμπα

Το ενδεχόμενο διακοπής της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα εξετάσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού μετά τα σοβαρά επεισόδια στον χθεσινό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού και των συναρμόδιων φορέ, αναβλήθηκε ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας, που επρόκειτο να γίνει απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο.

Η ανακοίνωση

“Μετά τα χθεσινά επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚΟλυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενεργώντας σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ν. 4326/15, απέστειλε σήμερα το πρωί προς την Ε.Π.Ο. και τη Δ.Ε.Α.Β. έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ – ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού – προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης”.
Ποινές

Η τύχη του αγώνα της Τούμπας θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα. Όμως, θεωρείται δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, ως υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για τουλάχιστον τρεις-τέσσερις αγωνιστικές. Επίσης, ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

Αν, δε, ο ΠΑΟΚ δεν κατέβει στο γήπεδο για τον επαναληπτικό, όπως δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, τότε στην παραπάνω τιμωρία θα προστεθεί πρόστιμο 40.000 ευρώ, ενώ αν η αποχή του ΠΑΟΚ συνεχιστεί και συμπληρωθούν τρεις αγώνες χωρίς να κατέβει στο γήπεδο, τότε προβλέπεται υποβιβασμός στην αμέσως παρακάτω κατηγορία.

Ολυμπιακός: Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη

Η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μετά την οριστική διακοπή του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου, ήταν ολιγόλογη και ξεκάθαρη: «Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη».

Αντίδραση υπήρξε και από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ανάρτησε μήνυμα στα social media:

«Αλητείες σε εμάς δεν περνάνε. Ένα παιχνίδι για 0-5 το πήγαν πάλι στην μιζέρια. Περιμένουμε να μας πουν για τα πέναλτι υπέρ μας στο πρώτο μέρος, για τις υποσχέσεις ότι το γήπεδο θα είναι εκκλησία, για τα κουτσαβάκια που πήγαν να προσβάλλουν τον προπονητή μας στην συνέντευξη Τύπου αλλά σε μας αυτά δεν περνάνε. Περιμένουμε να μας πουν για τις φωτοβολίδες που έπεφταν ασταμάτητα, για τα δακρυγόνα και τους ‘αιχμαλώτους’ οπαδούς μέσα στα αποδυτήρια μας.

Αυτή ήταν η φιλοξενία τους. Να μας πουν για την διακοπή του αγώνα που δεν έγινε γιατί εμείς είμαστε Ολυμπιακός και είπαμε να παίξουμε. Να μας πει ο ΟΤΕ γιατί δεν ξανάδειξε το πρώτο ριπλέι στην θέση του Καπίνο που φαίνεται ότι βρίσκει μπάλα και μετά αυτή χτυπάει στο χέρι του Μακ. Χαιρετίσματα λοιπόν στους πικραμένους… Προχωράμε».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Μετά τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ δήλωσε:

“Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη μπροστά σε όλους. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα μπρος και όλα αυτά προκαλούν όσα απαράδεκτα είδαμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα είναι παρών εδώ το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί τέτοιοι διαιτητές να παίζουν.

Εγώ απαιτώ να απομακρυνθούν όλοι οι διαιτητές. Να παραιτηθεί τώρα ο Γκιρτζίκης. Να μεταφέρω τα χαιρετίσματα μου στον Μαρινάκη που είναι στο Λονδίνο. Πρέπει να κάνει κάτι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση ή να φύγει από το ποδόσφαιρο.

Αυτό το ματς πρέπει να γίνει ξανά με ξένους διαιτητές. Εμείς δεν θα κατέβουμε στην Αθήνα για το δεύτερο παιχνίδι. Λέω σε όλους τους διαιτητές να μην παίζουν με τη φωτιά. Οι ενέργειές του προκαλούν ποινικά αδικήματα στον αγωνιστικό χώρο. Και οικονομικές ζημιές. Δεν ξέρω τι οικονομική ζημιά έχουν κάνει οι οπαδοί που προκλήθηκαν από τον διαιτητή. Τι κάνει η πολιτεία; Πώς είναι δυνατόν μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, ο διαιτητής να κάνει ό,τι γουστάρει; Αυτοί οι διαιτητές δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάολο.

Έβλεπα όλα αυτά και για πρώτη φορά άρχισαν να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μας ακούσει η Αθήνα. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Δεν πρέπει να παίζει ποδόσφαιρο μόνο η Αθήνα. Δεν γίνεται τα αποφάγια της Αθήνας να τα δίνουν σε όλους τους υπόλοιπους.

Άμεσα πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές. Και αν η ΕΠΟ δεν έχει λεφτά, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάζει όλα τα έξοδα για να έρθουν να σφυρίζουν. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογώ τους φιλάθλους αλλά είμαστε άνδρες. Κάτι πρέπει να μας θίγει. Η πολιτεία πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών η οποία εσκεμμένα πυροδοτεί τη βία.

Ο ΠΑΟΚ ακόμα και να μείνε μόνος, θα συνεχίσει να κάνει ενέργειες για τη διάλυση αυτών των φαινομένων. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει μόνο να είναι άνθρωπος από τη Θεσσαλονίκη. Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους που η διάθεσή τους έχει χαλάσει. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ακόμα και αν μας βγάλουν από το πρωτάθλημα.”

Keywords
Τυχαία Θέματα