Κορυφαία funds άκουσαν τον Πρωθυπουργό και τους τραπεζίτες σε κλειστή ημερίδα

Χθες ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλος του για οικονομικά θέματα κ. Αλ. Πατέλης, μίλησαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Axia Ventures σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επενδυτικοί οίκοι και διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων – BlackRock, Blackstone, Brookfield, London&Regional, Oaktree, Farallon, Lone Star– ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν μέρος στην κλειστή ημερίδα. Συνολικά συμμετείχαν 15 από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των επενδύσεων.

Ενημερώθηκαν

λοιπόν από τον Πρωθυπουργό –που συμμετείχε σε πάνελ της ημερίδας- για το κυβερνητικό σχέδιο που αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, και το οποίο δίνει έμφαση στην απλοποίηση του πλαισίου, στην άρση των εμποδίων (γραφειοκρατία, ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης) .

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι τραπεζίτες καθώς οι κ.κ. Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς ( Εθνική), Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), αναφέρθηκαν στα σχέδια για την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, στις ενέργειες που έχουν στόχο την εδραίωση της οργανικής κερδοφορίας.

Οι CEO Α. Καρυτινός – Prodea, Γ. Χρυσικός– Grivalia Management και Αχ. Κωνσταντακόπουλος –ΤΕΜΕΣ, μίλησαν για τις προοπτικές του real estate, καθώς η εγχώρια αγορά ανακάμπτει και προσφέρει υψηλές αποδόσεις σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Στο πάνελ της Ενέργειας συμμετείχαν ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Θωμάς και οι CEO της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσσης, ΕΛΠΕ κ. Α. Σιάμισιης και Protergia Ντ. Μπενρουμπή και στο πάνελ των Υποδομών έλαβαν μέρος οι CEO των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του ΤΑΙΠΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα