Κορρές: Αύξηση του μεριδίου αγοράς στο εξάμηνο – Ενισχύεται η παρουσία στο εξωτερικό

Με αύξηση του μεριδίου αγοράς, αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων, θετικές ταμειακές ροές και ενδυνάμωση της παρουσίας του στις αγορές προτεραιότητας του εξωτερικού, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2013 για τον όμιλο Κορρές.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του oμίλου αυξήθηκαν κατά 0,2%, στα 21,8 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο οφείλεται τόσο στη θετική πορεία των πωλήσεων στην Ελλάδα, όσο και στις αγορές

προτεραιότητας του εξωτερικού.

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), εάν αφαιρεθεί η επίπτωση εκτάκτου κόστους αναδιοργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και μη επαναλαμβανόμενων ενεργειών αναδιάρθρωσης των απαιτήσεων στις οποίες προέβη ο όμιλος, ανήλθαν στα 4,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013, από 5,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, εξαιτίας αυξημένων για το πρώτο εξάμηνο του έτους προωθητικών ενεργειών και του διαφορετικού μίγματος προϊόντων στα δυο εξάμηνα (διαφορετικός χρονισμός).

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου μετά την αφαίρεση και του παραπάνω κόστους αναδιοργάνωσης ανήλθαν στα 3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Οι θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 1,9 εκατ. ευρώ από -0,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης για μείωση του λειτουργικού κόστους και αποτελεσματικότερης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημία 900.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013, από 1,4 εκατ.ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αν εξαιρεθεί η παραπάνω επιβάρυνση αναδιοργάνωσης, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα αντιστοιχούσαν σε κέρδη 700.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος παρουσίασε αύξηση του μεριδίου αγοράς στο κανάλι του φαρμακείου. Η άνοδος αυτή ήταν αποτέλεσμα των στοχευμένων προωθητικών ενεργειών και της θετικής πορείας όλων των κατηγοριών προϊόντων το δεύτερο τρίμηνο του 2013, με πρωταγωνιστές το πρόσωπο, τα αντηλιακά και το σώμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα