Κορονοϊός: Στους 20 οι νεκροί στην Ελλάδα – 48 νέα κρούσματα , 743 στο σύνολο

Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, ενώ κατεγράφησαν και 48 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο των προσβληθέντων στην Ελλάδα στους 743.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, 134 από τους ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 45 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με το 60% αυτών να είναι

άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, οι περισσότεροι επίσης άνδρες και με υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς στη χώρα μας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 75 έτη.

Επίσης, 32 άτομα τα οποία ασθένησαν έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ότι ξεπερνούν τις 396.000, σε 197 χώρες, ενώ περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, πλέον δεν λείπει καμία χώρα του πλανήτη από τον παγκόσμιο χάρτη εξάπλωσης της πανδημίας. Επίσης, ανέφερε ότι περισσότεροι από 103.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα