Κορωνοϊός: Μόλις 6 νέα κρούσματα, 2.716 συνολικά και κανένας νέος θάνατος

Μόλις έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 2716. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως δεν υπήρχε θύμα από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης, 30 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 33,3% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96,7% πάσχει από υποκείμενο νόσημα, ενώ 87 άτομα εξήλθαν από ΜΕΘ.

Οδηγίες για τους μαθητές

Ο λοιμωξιολόγος της Πολεμικής

Αεροπορίας έδωσε και οδηγίες για τους μαθητές. Τόνισε πως χρειάζονται πληροφορίες για τον ιό ώστε να μειωθούν οι φόβοι και το άγχος τους. Εξήγησε πως το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κοντά στο μηδέν, ενώ είναι και μικρό το ποσοστό παιδιών ανάμεσα στα κρούσματα.

Στη συνέχεια τόνισε:

Δεν πρέπει οι γονείς να πιστεύουν σε μύθους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ή σε άλλα μέσαΟι γονείς να εκπαιδεύσουν σωστά τα παιδιά στους κανόνες υγιεινήςΥγιεινή των χεριών, ιδιαίτερη έμφαση- συχνό πλύσιμο και με τον σωστό τρόποΔημιουργήστε ευκαιρίες για παιχνίδι και χαλάρωση- ειδικά πριν το παιδί σας πάει για ύπνοΕπίσης, επεσήμανε πως σε σπίτι όπου υπάρχει μέλος ευπαθούς ομάδας, το παιδί μπορεί να μην παρακολουθήσει μαθήματα δια ζώσης, αρκεί οι γονείς να στείλουν μια υπεύθυνη δήλωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα