Κοντά σε συμφωνία για τη διάσωση της NotosCom

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο είναι η συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του εμπορικού ομίλου NotosCom, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και της Pillarstone.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες συμφωνούν σε κούρεμα απαιτήσεων σε

ποσοστό 75% (επί συνόλου 152 εκατ. ευρώ δανεικών υποχρεώσεων του ομίλου) αλλά και στην εισφορά «φρέσκου χρήματος» ύψους 25 εκατ.ευρώ από κοινού με την Pillarstone, η οποία αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση της αναδιάρθρωσης.

Η νέα χρηματοδότηση προβλέπεται να χορηγηθεί σε στάδια, και εφόσον ακολουθηθεί το πλάνο και λειτουργικής αναδιάρθρωσης του ομίλου. Επικεφαλής της διοίκησης παραμένει η οικογένεια Παπαέλληνα και ειδικότερα ως πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Παπαέλληνας, ωστόσο στο management θα προστεθούν στελέχη που θα εγκρίνουν Pillarstone και τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Notoscom δραστηριοποιείται στη χονδρική και λιανική εμπορία καλλυντικών και ενδυμάτων, διαθέτει δίκτυο πολυκαταστημάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία, αλλά και πολυκατάστημα με είδη οικιακού εξοπλισμού.

Το 2016 υπήρξε αρκετά ζημιογόνο για την εταιρεία, καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 114,7 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές προ φόρων την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 6,8 εκατ. ευρώ (από ζημιές 8,9 εκατ. ευρώ το 2015). Οι συνολικές ζημίες μετά από φόρους της εταιρείας για το 2016, όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις, ανήλθαν στο ποσό 14,251 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,169 εκατ. ευρώ το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα