Κωνσταντινούπολη: Τρόμος με περίπου 40 νεκρούς στο αεροδρόμιο Ataturk

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη. Τρομοκρατικό χτύπημα με πάνω από 30 νεκρούς (σε 36 τους ανεβάζουν οι αρχές) και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρόμιο Ataturk στην Κωνσταντινούπολη στις 21:22 ώρα Ελλάδος την Τρίτη 28 Ιουνίου.
Τρεις εκρήξεις στις αφίξεις, τις αναχωρήσεις και το πάρκινγκ του αεροδρομίου, όταν καμικάζι, πιθανότατα μέλη του Ισλαμικού κράτους, ανατινάχθηκαν.

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ,

δήλωσε: «Έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Νωρίτερα το τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV είχε μεταδώσει ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 106.

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν ακυρωθεί.

Η AEGEAN ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Ανακοίνωση προς τους ταξιδιώτες που έχουν εισιτήρια προς και από την Κωνσταντινούπολη εξέδωσε η Aegean.

«Λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ η Aegean ενημερώνει τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδίου εως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 28 Ιουνίου 2016, ότι σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.

Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις παρακαλούμε καλέστε στο Τμήμα Κρατήσεων 8011120000 ή 2106261000».

Νεκροί και τραυματίες από νέα τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Keywords
Τυχαία Θέματα