ΚΟΜΙΣΙΟΝ: “Δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στο θέμα του ελληνικού χρέους”

14:28 5/5/2014 - Πηγή: BankWars
Ελάχιστα περιθώρια για ελιγμούς σε σχέση με τον τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους εκτιμά πως υπάρχουν ο επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις, Σιμ Κάλλας, πριν από λίγο στις Βρυξέλλες.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν, ο κ. Κάλλας είπε πως κατά πάσα πιθανότητα το θέμα θα συζητηθεί σήμερα ή αύριο, όμως εξήγησε πως σε γενικές γραμμές, αν κάποιος κερδίζει, κάποιος προφανώς χάνει.

“Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, αν θέλουμε να μειώσουμε

το χρέος, αυτή η μείωση θα πρέπει να προέλθει από κάπου. Σήμερα υπάρχει η πιθανότητα στο eurogroup, ή και ίσως αύριο στο ecofin να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα.

Εμείς πάντως εκτιμούμε τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα. Όπως είχε πει και ένας Έλληνας πρωθυπουργός, θα βγάλουμε την Ελλάδα από τον λάκκο που έχει πέσει.

Η μείωση του χρέους είναι κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να συζητήσει με τους δανειστές της. Να ξέρετε όμως ότι δεν υπάρχει και πολύς χώρος για ελιγμούς”.

Ο Σιμ Κάλλας αντικατέστησε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή πλέον Όλι Ρεν, έχει διατελέσει πρώην κεντρικός τραπεζίτης, υπουργός οικονομικών και πρωθυπουργός της πλέον μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης της χώρας του μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και θεωρείται υπέρμαχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων.

Original article: ΚΟΜΙΣΙΟΝ: “Δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στο θέμα του ελληνικού χρέους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα