«Κόκκινο» ταμπλό στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με φόντο τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, περί πληθωρισμού και αυξήσεις στα επιτόκια, την ώρα που οι ομολογιακές αποδόσεις φθάνουν μόλις λίγο πριν από το κρίσιμο όριο του 5% και στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Ο Πάουελ ανέφερε ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπερβολικά υψηλός και γι΄αυτό χρειάζεται βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη, παρότι σημείωσε ότι τα τελευταία στοιχεία έχουν δείξει πρόοδο στην αποκλιμάκωση των

τιμών. Ανέφερε ακόμη ότι η νομισματική πολιτική δεν είναι ακόμη υπερβολική σφιχτή.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,75% κλείνοντας στις 33.414,17 μονάδες

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,85% στις 4.278 μονάδες

Ο Nasdaq τερμάτισε τη συνεδρίαση με πτώση 0,96% στις 13.186,17 μονάδες

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Περισσότερες από το 15% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, σύμφωνα με τη FactSet. Από αυτές, περισσότερες από το 75% έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε περισσότερο από 9%, αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ δεν κατάφερει να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών ως προς τα κέρδη και τα έσοδα τρίτου τριμήνου. Σε πτώση περίπου 8% και η μετοχή της BlackStone, εξαιτίας των χαμηλότερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων.

Από την άλλη, η μετοχή του Netflix ενισχύθηκε 16% από τη στιγμή που ο γίγαντας streaming ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.

Σε άνοδο άνω του 6% και η μετοχή της ΑΤ&Τ, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων.

Keywords
Αναζητήσεις
kokkino-tablo-sti-wall-street-meta-tis-diloseis-paouel.htm
Τυχαία Θέματα