Κέρδη στη Wall Street με μοχλό την τεχνολογία

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street, εν μέσω ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων και μετά από τα στοιχεία που έδειξαν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά και μια απροσδόκητη άνοδο σε έναν βασικό δείκτη του πληθωρισμού. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης ενδέχεται να επηρεάσει την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα. Ωστοσο, στην αντίθετη κατεύθυνση κινούνται τα νεότερα

στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,1% το α’ τρίμηνο μετά από ανάπτυξη 2,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2022, έναντι προβλέψεων για ρυθμό ανάπτυξης σχεδόν 2% το α’ τρίμηνο.

Τα ανάμεικτα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έρχονται στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη ότι οι επιχειρήσεις στην Αμερική αντιμετωπίζουν σχετικά καλά τις πιέσεις τιμών και τη σύσφιξη της πολιτικής. Τα κέρδη της Meta Platforms Inc. ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωθώντας τις μετοχές της κατά 10% υψηλότερα, ενώ σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για την Amazon.

O Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 33.431 μονάδες

Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,6% στις 4.080 μονάδες

Ο Nasdaq κινείται 0,89% υψηλότερα στις 11.961 μονάδες

Το αμερικανικό αργό ανακάμπτει από την τριήμερη πτώση και ενισχύεται 0,4% στα 74,6 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.988 δολάρια ανά ουγγιά

Το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,098 δολ./ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα