Καπνίζουμε στη γη 6 τρισεκατομμύρια τσιγάρα την ημέρα! Oi Ελληνίδες top στον κόσμο

11:33 8/1/2014 - Πηγή: BankWars


Τα τσιγάρα που καπνίζονται κάθε μέρα πάνω στη Γη, ξεπέρασαν πλέον τα έξι τρισεκατομμύρια! Σε 75 χώρες, οι καπνιστές καπνίζουν κάθε μέρα πάνω από 20 τσιγάρα.

Με ποσοστό 37,4% η Ελλάδα είναι η χώρα που (για το 2012) εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό καπνιστριών παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Μέτρησης και Αξιολόγησης της Υγείας για τις διεθνείς καπνιστικές τάσεις.

Στην έρευνα καταγράφεται γενικότερα σημαντική αύξηση των καπνιστών, ανδρών και γυναικών, κατά την τελευταία 30ετία στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αυστρία.

Σε όλες τις χώρες οι άνδρες που καπνίζουν, είναι περισσότεροι από τις γυναίκες καπνίστριες, με μόνη εξαίρεση τη Σουηδία. Σε πολλές χώρες το ποσοστό που καπνίζουν κάθε μέρα, υπερβαίνει το 50% του ανδρικού πληθυσμού. Μετά την Ελλάδα, τα μεγαλύτερα ποσοστά καπνιστριών υπάρχουν στη Βουλγαρία (31,5%), το Κιριμπάτι (31,3%), την Αυστρία (28,3%), τη Γαλλία (27,7%) και την ΠΓΔΜ (26,7%). Τα μικρότερα ποσοστά γυναικών καπνιστών έχουν η Ερυθραία και το Καμερούν (μόλις 0,6%).

Στους άνδρες, το ρεκόρ καπνιστών κατέχει το μικρό κράτος Τιμόρ-Λέστε (61,1% του πληθυσμού του) και ακολουθούν η Ινδονησία (57%), το Κιριμπάτι (54,4%) και η Αρμενία (51,7%), ενώ όγδοη στην παγκόσμια κατάταξη και πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών και γενικότερα μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών είναι η Κύπρος (με ποσοστό καπνιστών το 48% του ανδρικού πληθυσμού της). Οι λιγότεροι άνδρες καπνιστές υπάρχουν στην Αντίγκουα & Μπαρμπούντα (5%), το Σάο Τομέ & Πριντσίπε (7%) και τη Νιγηρία (7,5%).

Original article: Καπνίζουμε στη γη 6 τρισεκατομμύρια τσιγάρα την ημέρα! Oi Ελληνίδες top στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα