Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Ευθύνες για απόδραση Ξηρού

11:15 8/1/2014 - Πηγή: BankWars

Διαβεβαίωση για μερική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega». Ο κ.Κεδίκογλου έδωσε απαντήσεις επίσης σε ερωτήματα σχετικά με τις ευρωεκογές, με το 25 ευρο στα νοσοκομεία και με τις ευθύνες για την απόδραση του Χ.Ξηρού.

“Όταν εξασφαλίσαμε την συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 τον όρο που λέει ότι σε πρωτογενές πλεόνασμα, σε περίπτωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από την

Ελλάδα, τότε θα έχει άλλη αντιμετώπιση και σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα του χρέους της, αλλά και σε ο,τι αφορά την διαχείριση του πλεονάσματος αυτού, πολλοί είπαν ας το δώσουμε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να το πετύχει. Τους διαψεύσαμε. Σας λέω και πάλι, ότι τον στόχο που έχουμε θέσει για φέτος δηλαδή την έξοδο στις αγορές, τη μερική έστω έξοδο στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα τον πετύχουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο κ. Κεδίκογλου απέρριψε τα σενάρια για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας. “Μέχρι τότε θα έχουν γίνει δημοτικές εκλογές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές. Αυτές οι εκλογές θα γίνουν. Προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε την δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτό το πρόγραμμα, να βγάλουμε την Ελλάδα από το μνημόνιο, να τελειώνουμε πια”, τόνισε.

ΓΙΑ ΤΟ 25 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόσυρση της διάταξης για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας αναγνώρισε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές και των δυο κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση “έχουν αποδείξει και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης αλλά είναι και οι δίαυλοι προς την κοινωνία” και ότι “είναι φυσικό να μεταφέρουν με αγωνία τα μηνύματα που λαμβάνουν και όλα αυτά συνυπολογίζονται”.

“Σε κάθε περίπτωση αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις, μην ξεχνάτε έχουμε μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει όμως να τηρήσουμε, έσοδα, έξοδα, έσοδα δαπάνες, πρέπει να μπορούμε να καλύπτουμε τις δαπάνες του κράτους, του δημόσιου τομέα με τα έσοδα που εξασφαλίζουμε, δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε νέους δανεισμούς. Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτυγχάνεται. Αναζητούμε κάθε φορά την καλύτερη δυνατή λύση”, ανέφερε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ Χ.ΞΗΡΟΥ

Για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού μίλησε για μια “δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη” και για συνέπειες που φάνηκαν. “Τώρα από εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθεί και το πως έγινε αυτό και να αποδοθούν ευθύνες και βέβαια να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης”, εξήγησε.

Σχετικά με την θέση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα τόνισε: “Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το πλαίσιο, ο τρόπος χορήγησης των αδειών έτσι όπως γίνεται από το Συμβούλιο των Φυλακών με συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν αλλάζουν, κανονικά θα πρέπει να υπάρχει για παράδειγμα μια εκ περιτροπής συμμετοχή σε αυτό το συμβούλιο, να μην είναι σταθερά τα ίδια πρόσωπα, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια και μην ξεχνάτε την δήλωση του συνηγόρου του κ. Ξηρού, άσχετα αν την ανασκεύασε εν μέρει σήμερα όπου ουσιαστικά παρουσιάστηκε ένα προφίλ ότι είναι χρέος, είναι καθήκον, ανατριχιαστικό ακούγεται, επαναστατικό καθήκον να συνεχίσει την τρομοκρατική του δράση”.

-

Original article: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Ευθύνες για απόδραση Ξηρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα