Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο

Μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς, ενώ ο Στρατηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Γιόβας, τραυματίστηκε στην πυρκαγιά και διακομίζεται σε νοσοκομείο.
Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Γιασημάκης, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως η φωτιά καίει αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτη σπίτια και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα κάνοντας

έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καεί ολόκληρος ο Κάλαμος ενώ υπογράμμισε πως επιχειρούν πολλές δυνάμεις στην περιοχή αλλά χωρίς την ανάλογη συνδρομή από εναέρια μέσα.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai, ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα